Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧт, 28-Бер-2024, 12:53

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Коклюш (pertussis) (Обговорюємо все про хворобу і методи її лікування)
Коклюш (pertussis)
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 10:27 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Коклюш (pertussis). Збудник коклюша - бацила, відкрита бельгійськими вченими Борде і Жангу. Коклюш частіше буває у дітей віком від 2 до 5 років; хвороба залишає стійкий імунітет. Передається зазвичай шляхом крапельної інфекції, а також через білизну (хустки і т. п.).
Інкубація - від 2 до 14 днів. У першому, катарральном періоді хвороби, що триває 1-2 тижні, спостерігається звичайно нехарактерних для коклюша сухий кашель з невеликим підвищенням температури, і тому в цей час важко поставити діагноз. Поступово кашель приймає характер кашлевих судорожні приступів, які легко розпізнати всякому, хто їх хоч раз спостерігав. Особа дитини раптом приймає перелякано вираз; кашлевие поштовхи йдуть один за одним без перепочинку; потім слід глибокий вдих, що супроводжується гучним свистом (затяжки), після чого знову починається кашель, і так кілька разів, інколи до появи блювоти або до виділення невеликої комка тягуча слизу ; при всьому тому дитина через кілька хвилин, як ні в чому не бувало, приймається за перервану гру. У коклюшних від постійної напруги особа стає одутловатим (трохи пріпухают навіки) і вуздечка мови із'язвляется (вона надривается зубами при кашлі). Цей судорожні період триває 2-3 тижні і переходить в третій - період дозволу. Приступи стають рідше й коротше, блювота припиняється. Коклюш триває два місяці, але може й затягтися. Нерідко він веде до розвитку бронхіту, пневмонії або до загострення туберкульозного процесу внаслідок ослаблення опірності організму.
Лікування та догляд. Необхідно ретельно вентилювати приміщення і часто виносити хворої дитини, навіть взимку, на свіже повітря; це призводить до зменшення і пом'якшення приступів. Під час нападу слід підтримувати рукою лоб дитини, щоб дати упор головке; для полегшення відхаркування мокротиння рекомендується давати тепле молоко навпіл з Нарзаном або Боржомі, або 2% розчином соди. Для ослаблення приступів намагаються знизити збудливість нервової системи-дачею брому або (у важких випадках) хлоралгідрату

Профілактика зводиться до тем_же заходам, що і при кору.
Видужували призначають риб'ячий жир і вітаміни.
Терміни ізоляції. Для хворого ізоляція припиняється після закінчення 40 днів від початку захворювання або 30 днів від початку судомного кашлю. Для дітей до 10 років, не болевших коклюш, роз'єднання припиняється у разі відсутності в них кашлю після 21 дня від моменту контакту з хворим. Для інших роз'єднання не застосовується.
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Коклюш (pertussis) (Обговорюємо все про хворобу і методи її лікування)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024