Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧт, 28-Бер-2024, 15:46

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Епідемічний паротит (інакше завушниця, або свинка.) (Обговорення)
Епідемічний паротит (інакше завушниця, або свинка.)
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 10:29 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Епідемічний паротит (інакше заушніца, або свинка. - Parotitis epide-mica) передається шляхом крапельної інфекції. Збудником є фільтруючий вірус, який проникає в організм через слизові оболонки рота і горла.
Інкубаційний період до 3 тижнів. Захворювання зустрічається частіше у дітей у віці від 5 до 15 років. Починається загальним нездужання, 'зазвичай невеликим підвищенням температури. Привушної залози пріпухают і наощупь виявляються тестоватимі; виходить набряк щоки і шиї,-різко міняє зовнішній вигляд обличчя (звідси назва «свинка»). До кінця тижня
явища самі собою проходять. Іноді як ускладнення спостерігається хворобливе припой-ханіе яєчок у більш старших хлопчиків і у дорослих, а у жінок-запалення яєчників.
Лікування. Пріпухшіе залози змазують теплим камфорним маслом і поверх накладають теплу суху пов'язку; рекомендується аутогемотерапія. Потрібен ретельний догляд за порожниною рота. Хвороба залишає стійкий імунітет.
Профілактика зводиться до ізоляції.
Терміни ізоляції. Для хворих дітей вона припиняється через 21 день від початку захворювання; для дорослих - по зникнення клінічних явищ хвороби. Для колишніх в зіткненні дітей молодше 12лет, якщо вони не хворіли свинка, роз'єднання на. 21 день (для-інших дітей і дорослих роз'єднання не застосовується).
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Епідемічний паротит (інакше завушниця, або свинка.) (Обговорення)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024