Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧт, 18-Кві-2024, 17:59

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Кір (morbllli) (Все про хворобу)
Кір (morbllli)
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 10:35 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Збудник кору невідомий. Це одна із самих заразливий хвороб. Якщо нею, в більшості випадків хворіють діти, а не дорослі, то це відбувається лише від того, що рідкісний людина, яка досягла похилого віку, не мав випадку заразитися на кір, а однократне захворювання на кір залишає імунітет на все життя.
Якщо людина не перехворіла на кір в дитинстві, то він звичайно занедужує нею вже дорослим. Джерело захворювання-хвора людина; передається кір шляхом крапельної інфекції або контакту з хворим. Так як збудник кору дуже нестоек, то передачі зарази через речі або через здорових третіх осіб, як це буває при скарлатині і дифтерії, не спостерігається.
Після інкубаційного періоду (в середньому 11 днів) настає період провісників (продромов), що триває 3 дні: з'являється сухий кашель, нежить, почервоніння очей, слезоточивость, ангіна, чихання, помірне
підвищення температури до 38-39 °, що в наступні 2 дні продро-. мов знижується. майже до норми. Дуже важливий ознака кору в продромальном періоді-плями Філатова - Копліка, що з'являються на. слизової щік, у корінних зубів, у вигляді дрібних білих пятнишек на кшталт бризок молока. Після періоду продромов, при новому підвищенні температури до 40 ° і вище, з'являється крупнопятністая коревая висип. Починається вона на обличчі, причому, на відміну від скарлатини, покриває також і підборіддя; на 2-й день висип переходить на тулуб, а на 3-й день покриває кінцівки. У цей час посилюється запалення слизової оболонки кон'юнктиви очей, і вони 'починають гноіться. На 4-й день висип бледнеет, все катарральние та інші явища зменшуються, і температура спадає до норми, частіше критично (або поступово протягом 2 днів). Нерідко залишається лущення шкіри у вигляді дрібних чешуек, як би висівок. При різко виражених токсичних формах буває марення, судоми, Синюха, висип же мало виражена. Кір послаблює опірність організму, і легко приєднується інші інфекції викликають різні ускладнення. До них належать запалення легень, набухання слизової гортані, що призводить іноді навіть до задушенію (помилковий круп), пронос, отит (запалення середнього вуха). Небезпечна для дітей не кір сама по собі, а ці ускладнення. Нерідко після кору розвивається і туберкульоз у схильних до нього. дітей, тому слабких дітей слід уберегти від захворювання на кір.

Лікування та догляд. Специфічного лікування кору немає. Необхідно боротися з забобонів, наче «кір боїться води, світла і найбільше застуди». Всього важливіші містити хворого в чистоті (теплі ванни 1-2 рази на тиждень, умивала щоденно). Приміщення для хворого-повинно бути світле, добре провітрюваних. Не слід завешівать вікна темними або червоними завісою; щоб уникнути подразнення очей при наявності светобоязні досить поставити ліжко так, щоб світло не падав прямо в очі. Необхідний ретельний догляд за порожниною рота, а очі потрібно 2-3 рази на день промивати 2% розчином борної кислоти. При запаленні легенів застосовують гірчичним обвертиванія, серцеві засоби; при долучилася дифтерії слід лікувати останню. Поки температура тримається на високих цифрах, їжу дають у полужідком вигляді.
Профілактика - протівокоревие щеплення. В крові дорослої людини, коли-то переболевшего на кір, за загальним правилом виробляються антитіла проти кору. Якщо дитині, колишньому в зіткненні з коревим хворим, можливо. Раніше ввести сироватку, отриману, з крові дорослого, то-цим запобігає захворюванню дитини (створюється пасивний імунітет на короткий час - 2-3 тижні). Якщо ж захворювання все-таки виникає, то воно протікає легко. Сироватку вводять внутрішньом'язово в кількості 50-60 см3 в залежності від віку і ступеня угрожаемості. 1
Терміни ізоляції.Ізоляція хворого припиняється через 5 днів від початку висиплють-.нія; при наявності ускладнень (пневмонії) - не раніше 10 днів від початку висипання; для не болевших кір дітей, якщо вони були у зіткненні з коревимі хворими, тривалість роз'єднання різна: для непрівітих -- 21 день, для щеплених - 28 днів (рахуючи від моменту контакту); для дітей, болевших на кір, і для дорослих роз'єднання не застосовується.
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Кір (morbllli) (Все про хворобу)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024