Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПт, 19-Кві-2024, 16:58

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Нежить (риніт)
Нежить (риніт)
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 10:57 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Нежить (риніт) являє собою катарральное запалення слизової оболонки носа. Гострий риніт зазвичай викликається мікробами, які або надходять ззовні-з вдихуваного повітря, або заносяться з потоком крові.

Привертають до нежиті всякого роду роздратування: механічні, хімічні та, особливо, охолодження тіла (також промачіваніе ніг). Причина лежить не стільки в безпосередньому охолодженні, скільки у зниженні опірності слизової оболонки; внаслідок цього мікроби, в достатку наявні там, починають розмножуватися, викликаючи розлади. Нежить часто супроводжує інфекційних хвороб - грипу, кору і багатьом іншим.
Спочатку відчувається сухість в носі, надалі з'являються рясні виділення, прозорі, як вода, що змінюються пізніше слизовим секретом і, нарешті, серозно-гнійним виділенням. Печериста тканина носових раковин від припливу крові сильно набухає, що призводить іноді до повної непрохідності носа: як кажуть, «ніс закладений». Хворий починає дихати ротом, з'являється сльозотеча, головний біль. У грудних дітей нежить - далеко не невинне явище: позбавлені можливості дихати носом, вони не можуть брати груди і тому голодують (їх доводиться тоді годувати з ложечки). Крім того, у дітей катарральний процес може перейти на бронхи.

Гострий нежить іноді ускладнюється захворюванням придаткових пазух носа (лобової, гайморової) і запалення середнього вуха (гострі катарральние або гнійні отити).
Лікування.Щоб уникнути занесення інфекції через євстахієву трубу в середнє вухо, необхідно дотримуватися обережності при сякання: рекомендується, закривши одну ніздрю, видалити вміст носа через іншу і ні в якому разі не закривати при сякання одночасно обидві ніздрі. Для полегшення загальних симптомів (нездужання, ломота, головний біль), що супроводжують нерідко гострий риніт, призначають жарознижуючі (саліциловий натрій, аспірин, фенацетин). Для зменшення набухлости слизової носа вводять 2-3 рази на день в носову порожнину судинозвужувальні засоби (ментол, кокаїн та ін) у вигляді мазей або крапель. Дітям до 3 років призначати ментол не рекомендується. Корисно впускати в носову порожнину 3 рази на день в'яжучий засіб (наприклад краплі протарголу з адреналіном).
Профілактиказводиться до поступового загартовування тіла, наприклад за допомогою холодних процедур і т. п.
Нежить може прийняти хронічний перебіг під впливом частих повернень гострого нежитю, професійних шкідливих (пил, надмірна сухість повітря), інфекційних хвороб (грип, кір та ін.)
Розрізняють три форми хронічного нежитю:
1) простий катарральний,
2) гіпертрофічний
3) атрофічний.
Для простої хронічної катарральной форми нежиті характерно невелике рівномірне припухання слизової носа. Симптоми його в основному ті ж, що й при гострому риніті, але загальний стан хворого здебільшого не порушується. Якщо припухання слизової тримається довгий час, то захворювання переходить в гіпертрофічну форму хронічного нежитю, при якій слизова оболонка, особливо нижніх раковин, місцями сильно гіпертрофується (розростається, товщає). Ознакою гіпертрофічного нежиті є припухання слизової нижніх носових раковин, іноді до повної непрохідності, внаслідок цього людина спить з відкритим ротом, що веде до висихання слізістойрта і глотки. Нерідко внаслідок сильного сякання процес переходить на стінки євстахієвої труби і середнього вуха (катарр зі зниженням слуху, шумами та ін.)
Лікування.Необхідно поліпшення гігієнічної обстановки, змазування слизової оболонки 1-3% розчином протарголу або слабким розчином ляпісу. Для розсмоктування запальної припухлості слизової застосовують змазування йод-гліцерином (рецепт № 203). При гіпертрофія застосовують припікання хромової, або трихлороцтової кислотою, або Ляпісом, або гальванокаутером; іноді доводиться вдаватися до видалення гіпертрофованої слизової хірургічним шляхом.
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Нежить (риніт)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024