Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПт, 19-Кві-2024, 16:34

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » БУДИНОК МАТУСІ » Рукоділля » В'яжемо пінетки для дитинки (Що та як?)
В'яжемо пінетки для дитинки
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:47 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки
В'язання пінеток для немовляти (від 0 до 3 місяців)
Щоб зв'язати пінетки спицями вам знадобляться:
Панчішні спиці № 3 (5 спиць), бавовна або вовна
50 г = 100-120 м
Опис роботи:
Набрати на дві спиці 40 петель, замкнути їх у кільце, розподілити на 4 спиці (по 10 петель на кожній спиці). В'язати 7 см гумкою 1 осіб: 1ізн по колу, приблизно 22 ряду. На робочу спицю № 1 перемістити ще 4 петлі зі спиці № 2, вийшло 14 петель, інші 26 треба відкласти, або так і залишивши їх на трьох спицях, або перенести їх на інші кругові спиці (з волосінню) або на шпильку для в'язання.
На 14 петлях лицьовій гладдю в'яжемо 18 рядів.
Вийшла верхня частина стопи. Набрати по бічних частинах щойно пов'язаної верхній частині пінетки по 10 петель і включити в роботу інші петлі, розподіливши їх на спицях таким чином: на першій спице 14 петель (носок), на другому та четвертою за 16 петель (бокові частини), на третьому спиці 14 петель (п'ята). Всього 60 петель. Вяжем 9 рядів хусткової в'язкої по колу (чергуються ряди лицьових і ряди виворітного петель). В останньому, десятому, ряду провязиваем разом два перших і два останні петлі на першому і третьому спицях (носок і п'ята).

Залишається: 12 петель на 1 спице (носок), 16 петель на 2 спиці (лівого краю), 12 петель на 3 спиці (п'ята) і 16 петель на 4 спиці (правого краю). Всього 56 петель. Тимчасово отложітьвсе петлі, крім 12 петель середній частині (носок) і в'язати з них підошву. Вяжем лицьовій гладдю, в кінці кожного ряду останню петлю підошви провязиваем разом з наступного петлею з числа відкладених, виходить то зліва, то справа. Коли всі петлі бічних частин будуть провязани, закриваємо петлі носка і петлі п'яти, зшиваємо краю трикотажним швом. Верхню частину кругової гумки можна відігнути назовні, а внизу, де гумка закінчується, просмикнути по колу тонку тесемочку або стрічку.
Друга пінєтка в'яжется аналогічно.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:49 | Повідомлення # 2
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки з вилогами


Буде потрібно: 50г вовни товщиною 106м на 50г, 2 атласні стрічки по 30см кожна

Для підошви набрати 9 петель і в'язати хусткової в'язкою. У 3-му ряду (вважати лицьової та зворотньої ряди) додати по краях по 1 петлі. Через 7,5 см відняти з 1 петлі і відкласти петлі. Набрати по бічних частинах 16 п., За п'яті - 9 п. На 4-х спицях в'язати лицьовій гладдю 2,5 см

Далі відкладаємо бічні петлі і петлі п'яти. 9 петель миска в'яжемо хусткової в'язкою, провязивая в кожному другому ряду крайню петлю разом з підхопленою петлею з бічних спиць (7 петель з кожного боку).

Ці 9 петель верхній частині пінетки ділимо навпіл: 4 і 5 петель і переносимо петлі на спиці з бічними петлями. Вяжем ряд лицьовій гладдю. Отриману при розподілі 5-у петлю провязать разом з сусідньою петлею. У наступному особовому ряду провязиваем разом з сусідньою петлею по одній крайній петлі (з обох країв). Далі в'яжемо ще 14 рядів лицьовій гладі, петлі закриваємо.

У 3-му ряду лицьовій гладі одворота простягаємо атласну стрічку, зав'язуємо банти.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:50 | Повідомлення # 3
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки з хвилястими краями


Буде потрібно: 50г вовни товщиною 165м на 50г, 2 атласні стрічки по 30см кожна.

Для підошви набрати 9 петель і в'язати хусткової в'язкою. У 3-му ряду (вважати лицьової та зворотньої ряди) додати по краях по 1 петлі. Через 7,5 см відняти з 1 петлі і відкласти петлі. Набрати по бічних частинах 16 п., За п'яті - 9 п. На 4-х спицях в'язати полуанглійіской гумкою 2,5 см.

Далі відкладаємо бічні петлі і петлі п'яти. 9 петель миска в'яжемо хусткової в'язкою, провязивая в кожному другому ряду крайню петлю разом з підхопленою петлею з бічних спиць (8 петель з кожного боку).

Решта петлі в'яжемо гумкою 1 * 1 6см. Далее вяжем волнистый край:
1ряд: 1 виворітна, 1 накид;
2ряд: всі виворітного;
3ряд: 1 виворітна, 1 накид;
4ряд: всі виворітного;
5ряд: закриваємо всі петлі особовими.

Протягують по колу атласні стрічки - обновка готова!


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:52 | Повідомлення # 4
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки у формі черевичок

Буде потрібно: 50г вовни товщиною 106м на 50г, 2 атласні стрічки по 30см кожна.

Для підошви набрати 9 петель і в'язати хусткової в'язкою. У 3-му ряду (вважати лицьової та зворотньої ряди) додати по краях по 1 петлі. Через 7,5 см відняти з 1 петлі і відкласти петлі. Набрати по бічних частинах 16 п., За п'яті - 9 п. На 4-х спицях в'язати лицьовій гладдю 2,5 см.

Далі відкладаємо бічні петлі і петлі п'яти. 9 петель миска в'яжемо хусткової в'язкою, провязивая в кожному другому ряду крайню петлю разом з підхопленою петлею з бічних спиць (7 петель з кожного боку). Додати з кожного боку по одній петлі (для кромочний) і в'яжемо язичок - 16 рядів хусткової в'язки. Потім петлі язичка закрити.

Беремо відкладені на 3-х спицях петлі і з кожної сторони з краю набираємо по 3 петлі (під застібку) і в'яжемо всі петлі разом гумкою (1 лицьова, 1 виворітна) - всього 16 рядів. Петлі закриваємо, протягують стрічки, імітуючи шнурівку черевик.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:54 | Повідомлення # 5
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Рожеві пінетки з атласними стрічками

Буде потрібно: 50г вовни або бавовни товщиною 165м на 50г, 2 атласні стрічки по 30см кожна.

Для підошви набрати 12 петель і в'язати хусткової в'язкою. У 3-му ряду (вважати лицьової та зворотньої ряди) додати по краях по 1 петлі. Через 7,5 см відняти з 1 петлі і відкласти петлі. Набрати по бічних частинах 21 п., За п'яті - 12 п. На 4-х спицях в'язати лицьовій гладдю 2,5 см

Далі відкладаємо бічні петлі і петлі п'яти. 12 петель миска в'яжемо хусткової в'язкою, провязивая в кожному другому ряду крайню петлю разом з підхопленою петлею з бічних спиць (8 петель з кожного боку).

Решта петлі в'яжемо гумкою 1 * 1 близько 6-7см. Отримали закритий черевичок з відворотом. Протягують по колу атласні стрічки - обновка готова!


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:55 | Повідомлення # 6
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки з помпонами

Наберіть непарне число петель. Скільки? Визначте за зразком і обсягом ноги навколо щиколотки. Хусткової в'язкої провяжіте кілька рядів. Їх кількість повинна бути достатньою для поголенкі - тобто відрізку від початку п'яти до щиколотки. Потім відлічите половину петель і помітьте (наприклад, кольоровий ниткою) центральну, непарну петлю. В'яжіть і далі хусткової вузький, але в кожному ряду робіть по дві накида: один до і одна після центральній петлі. Ця частина носка становить відстань від кінця підйому ноги до великого пальця. Число рядів визначте, прикладаючи в'язання прямо до ноги. Тепер провяжіте 6 рядів панчішної в'язкої без додавання петель. Там, де рівне полотно - лицьова частина шкарпетки.

В'язання продовжуйте хусткової в'язкою, зменшуючи через ряд по 4 петлі: одну на початку в'язання, ще одну наприкінці полотна і по одній перед центральною петлею і після неї. Так, убавляя, провязать 8 рядів. Останній ряд закрити будь-який спосіб. Полотно скласти навпіл: воно буде повторювати профіль ноги. Потім з'єднати кеттельним швом (стик) низ і бічну сторону. Якщо перший ряд був набраний туго або у ноги високий підйом, то бічну сторону слід зшивати не до кінця.

Ці шкарпетки привертають не тільки простотою в'язки. Якщо вони будуть нанесені, низ можна відрізати, бічний шов розпустити і надвязать знову. А якщо знизу ви пришиєте шматочок шкіри або брезенту, викроївши їх за розміром підошви, то вийдуть домашні капці. Їх можна вишити по панчішної в'язанні ниткою яскравого кольору.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:57 | Повідомлення # 7
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Лілові меланжеві пінетки

Розмір: 62-68.
Матеріали: пряжа (75% овечої вовни, 25% поліаміду, 125 м/50 г) - 50 г ліловою меланжевої пряжі. 5 спиць № 4; гачок № 4; 2 гудзики

Основний візерунок, Спиці № 4: хусткової в'язка = осіб. і ізн. ряди - осіб. петлі; при круговому в'язання - поперемінно 1 р. осіб., 1 р. ізн. петлі.
Резинка, спиці № 4: в'язати поперемінно 1 осіб., 1 ізн.
Опис роботи

Ліва пінетки: Почати з підошви. Набрати 32 п., Петлі розподілити на 4 спиці і в'язати хусткової в'язкою. Перехід від одного ряду до іншого розташовується на задній лінії середини. У 3-му ряду після 1-й п. 1-й і 3-й спиць і перед останньою петлею 2-й і 4-й спиць з протяжки додати по 1 осіб. схрещені петлі. Ці надбавки повторити ще 3 рази на кожному 2-му ряду, при цьому додавати для 1-й і 3-й спиць після і для 2-й і 4-й спиць перед останньою доданої петлею = 48 п.
В'язати 6 см гумкою.

Знову продовжити роботу хусткової вузький, при цьому в 1-м р. на петлях 2-й і 3-й спиць по 2 п. в'язати разом осіб. = 36 п. Крім того, в 3-м р. збавити петлі наступним чином: для 2-й спиці останню 3-ю п. зняти, як лицьову, 1 п. провязать лицьовій і протягнути через неї зняту петлю. Ці убавкі повторити ще 2 рази на кожному 2-м р. = 30 п.

Потім перші 8 п. 1-й спиці провязать осіб., Наступні 14 п. закрити і останні 8 п. 4-1 спиці провязать осіб. На цих петлях в'язати в прямому і зворотному напрямку ще 2 см хусткової вузький, при цьому в кінці 1-го ізн. ряду для застібки набрати нові 14 п. = 30 п.

Складання:

Виконати шов підошви. Верхній край пінетки і краю застібки обв'язати 1 р. ст. б / н, при цьому в кінці застібки з 4 в.п. виконати петлю на гудзики. Пришити гудзик.

Праву пінетки в'язати симетрично.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 10:59 | Повідомлення # 8
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
М'які вовняні черевички

Матеріали: Тонка вовняна пряжа - 25-30 г, підійдуть будь-які кольори або їх поєднання.
Опис роботи:

Складаються пінетки з двох частин: черевички і підошви.

Починаємо з черевички. Наберіть на спиці 72 петлі (у тому числі 2 кромочние), провяжіте 6 рядів хусткової в'язкої (ліц. і ізн. Р. - Ліц. Петлі) і 8 рядів - панчішної (ліц. р. - Ліц. Петлі, ізн. Р. - ізн. петлі). Тепер розподіліть всі петлі на три частини: дві боковини (по 28 петель) і центральна (14 петель). Продовжуємо панчішно в'язання: в особовому ряду провяжіте 28 петель правої боковини і 13 петель центральній частині, последнююю 14 петлю провяжіте разом з першим петлею лівої боковини.

Роботу поверніть виворітного стороною. Тепер: у виворітного ряду в'яжіть 13 петель зворотньої, а 14-ю та 15-ю провязивайте разом виворітного; в особовому ряду - 13 петель особовими, а 14-ю та 15-ю петлі разом лицьовою. Такий спуск продовжуйте, поки не вивяжіте половину боковин - у роботі має залишитися по 14 петель. Кількість петель центральної частини залишається незмінним.

Провяжіте 8 рядів панчішної в'язкою. В особовому ряду потрібно виконати ажурний малюнок для шнурка (стрічки), який ви продерніте в отвори ажурі, - це будуть зав'язки. Для цього чергуйте по всьому ряду 2 петлі разом лицьовою і накид. У виворітного ряду всі петлі і накида провязивайте виворітного. Через 10-14 рядів повторіть ажурний ряд. Останні 6 рядів в'яжіть панчішної в'язкою, петлі закрийте.

Підошву в'яжемо панчішної в'язкою. Набираємо 5 петель, провязиваем перший ряд особовими. Наприкінці кожного з наступних чотирьох рядів додаємо по 2 петлі, в роботі виходить 13 петель. Вяжем 20 рядів рівно, потім на початку і наприкінці лицьового ряду додаємо по одній петлі. Через лицьовій ряд надбавку повторюємо і в'яжемо 6 рядів рівно, у роботі 17 петель. Приступаємо до убавленію на початку кожного ряду: 2 рази по одній петлі і 2 рази - по дві. Останні 5 петель закриваємо поспіль.

Складання:
Деталі отутюжіваем, зшиваємо черевичок, з'єднуємо його з підошвою, обвязивая гачком по лицьовій стороні гачком. У отвори ажурного ряду протягують шнурок або стрічку, тасьму.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 11:02 | Повідомлення # 9
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки з помпонами 2



Буде потрібно:

50г вовни товщиною 165м на 50г

5м плюшевої ниточки для обробки краю

панчішні спиці (5шт) № 2, гачок № 2
Для підошви набрати 9 петель і в'язати хусткової в'язкою. У 3-му ряду (вважати лицьової та зворотньої ряди) додати по краях по 1 петлі. Через 7,5 см відняти з 1 петлі і відкласти петлі. Набрати по бічних частинах 16 п., За п'яті - 9 п. На 4-х спицях в'язати хусткової в'язкої 2,5 см.

Далі відкладаємо бічні петлі і петлі п'яти. 9 петель миска в'яжемо хусткової в'язкою, провязивая в кожному другому ряду крайню петлю разом з підхопленою петлею з бічних спиць (8 петель з кожного боку).

Решта петлі в'яжемо по колу хусткової в'язкої 6,5 см. Провязиваем 1 ряд обробної пряжею і закриваємо петлі.

Гачком в'яжемо ланцюжок з повітряних петель довжиною 40см, протягують рівномірно через петлі першого ряду, провязанного після мисочка, прив'язуємо до кінців ланцюжка помпони.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 11:05 | Повідомлення # 10
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Пінетки з квіточками


Буде потрібно:

60г вовни товщиною 175м на 50г

2 атласні стрічки шириною 0,7 см і завдовжки 30 см

панчішні спиці (5шт) № 2, гачок № 2

Додаткові візерунки:

"Шишечка": з 1 петлі вивязать 7 петель (1ліцевая, 1 накид і т.д. в одну петлю підстави), провязать туди і назад 4 ряду, провязать 7 петель разом.

"Колосок": 1, 2 лицьовій ряди: 6 лицьових петель, 3 ряд: 2 петлі зняти за в'язанням, 1 петлю провязать лицьовій, провязать особовими зняті петлі, 1 петлю зняти перед в'язанням, 2 петлі провязать особовими, провязать лицьовій зняту петлю. Виворітного ряди в'язати виворітного петлями. Для підошви набрати на 2 спиці 10 петель (2 кромочние) і в'язати хусткової в'язкою. У 3-му ряду (вважати лицьової та зворотньої ряди) додати по краях по 1 петлі. Через 7,5 см відняти з 1 петлі і відкласти петлі.

Набрати по бічних частинах по 21 п., За п'яті - 12 п. Отримуємо 4 спиці: 21 12 21 12 петель. Відкладені петлі в'яжемо так: 3п. хусткової в'язкою, 6 петель "колоском", 3 п. хусткової в'язкою. Решта 3 спиці в'яжемо весь час хусткової в'язкою. Провязав 4 ряди, з 5-го починаємо зменшувати під колосок з 1 петлі вправо і вліво. Після 4-х раппортом узору залишається 12 12 12 6 петель колоска. За 2 бічні петлі колоска перезняти на бічні спиці, 2 середні петлі провязать разом і вивязать "шишечку", після чого 1, що залишилася на шишечки петлю відкласти на шпильку. Решта петлі в'язати так: 1 лицьову, 2 разом лицьовій, накид, повторювати. Вийдуть дірочки для стрічки. Далі в'яжемо хусткової в'язкої 18 особових рядів і стільки ж виворітного для одворота, петлі закриваємо.

Беремо відкладену петлю, гачок і ланцюжками з 3 в.п. і 1 стовпчики без накида формуємо 5 пелюсток. Далі кожна пелюстка в'яжемо так: 2 ст. з 1 накида, 2 ст. з 2-ма накида, 2 ст. з 1 накида.

Атласні стрічки просмикнути в дірочки і через квітка під шишечки, починаючи праворуч або ліворуч від квітки. Зав'язати бант.


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Ср, 26-Сер-2009, 11:10 | Повідомлення # 11
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Ще п'ять сторіночок по в'язанню різних моделей тапочків
Тут можна знайти багато цікавого


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
slavaVДата: Пн, 27-Кві-2020, 19:04 | Повідомлення # 12
Ембріон
Группа: Новачки
Повідомлень: 45
Статус: Offline
Больше люблю шить, а скоро и лето) Рекомендую своего поставщика тканей https://megatex.biz/detskie-tkani/ качество отличное. Рекмендую)
 
Форум » БУДИНОК МАТУСІ » Рукоділля » В'яжемо пінетки для дитинки (Що та як?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024