Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСб, 20-Кві-2024, 04:55

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » В ОЧІКУВАННІ ДИВА » Планування і діагностика вагітності » Як дізнатись про вагітність? (діагностика вагітності, УЗД, тести, відчуття...)
Як дізнатись про вагітність?
ТатікаДата: Ср, 19-Січ-2011, 12:25 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
От що знайшла

Рано чи пізно у кожної жінки виникає підозра, що вона, можливо, вагітна. На цю думку наводять явні признаки, серед яких найважливіші:

а) відсутність менструації (хоча це може бути й свідченням деяких захворювань);

б) грудні залози збільшуються в розмірах, обумовлюючи відчуття місцевого напруження, іноді невеликий біль;

в) у багатьох жінок зранку може з'явитися нудота й навіть блювота, які звичайно не відображаються на апетиті й самопочутті;

г) деякі жінки починають набирати у вазі;

д) відбувається зміна в психіці (жінка може дратуватися, плакати без причини, наступає сонливість або сильна збудливість);

е) розвивається надчутливість до різних запахів;

ж) часто відбувається зміна смаку (відраза до одних продуктів і пристрасть до інших, іноді навіть до неїстівних, наприклад, до крейди);

з) можливо, але необов'язкова, надчутливість до багатьох продуктів парфумерії, гігієни, також харчових продуктів.

Варто врахувати, що ці симптоми не завжди є ознаками вагітності, а можуть свідчити про інші захворювання (нервові, психічні, гінекологічні, онкологічні, хвороби обміну речовин або внутрішніх органів). Новомодні тест-системи дають гарантію тільки на 80-90 відсотків. Тому точний діагноз після належного огляду й аналізів може поставити тільки лікар-гінеколог.

Після перших місяців вагітності з'являються зміни у забарвленні шкірних покровів: у деяких жінок з'являються темно - коричневі плями на чолі й на щоках; навколососкові кружки найчастіше значно темнішають, а по середній лінії живота, від пупка вниз, з'являється смуга коричневого кольору. Ці зміни більше виражені в жінок зі смуглявою шкірою й темним волоссям.

Через кілька тижнів з'являються піхвові виділення білувато-жовтого кольору, які найчастіше тривають (на превеликій жаль вагітної жінки) аж до моменту пологів, що відображає наявність конгестії генітальних органів.

Відсутність менструації не завжди є достовірною ознакою вагітності. Припинення менструації може бути викликане також гормональними розладами, які виснажують захворюваннями або ж сильними психічними травмами.

На початку вагітності менструацію не можна викликати прийомом деяких лікарських препаратів. Навіть на початку вагітності, тобто в момент нідації заплідненого яйця, лікарські засоби не можуть обумовити появу менструації. Коли відсутність менструації викликана іншими причинами, її можна викликати деякими лікарськими гормональними препаратами.

Спроби спричинити аборт за допомогою лікарських препаратів (хінін, гормональні препарати, екстракти або настої трав і т.д.) або ж механічними місцевими маніпуляціями досить часто обумовлюють появу аномалій у плода або серйозні розлади здоров'я в жінки (поразка печінки, нирок, остаточна безплідність і т.д.).

Під час вагітності менструації вже не з'являються. Відомо, що менструація являє собою періодичну місцеву кровотечу невагітної матки. Однак у перші місяці вагітності можуть з'являтися незначні кровотечі приблизно в можливі періоди менструації, що не має ніякого патологічного значення.

Будь-яку маткову кровотечу під час вагітності варто вважати патологічною. Нерідко вона є першою ознакою неминучого викидня.

Об'єктивними ознаками вагітності є наступні:

а) збільшення розмірів матки і її м'яка консистенція;

б) маткова шийка має синюшний відтінок і м'яку консистенцію;

в) соскові кружки мають коричневий відтінок;

г) на четвертому - п'ятому місяці вагітності за допомогою спеціального стетоскопа прослуховується биття серця плода;

д) наявність плода може бути виявлене досить рано за допомогою методів, при яких використовуються ультракороткі хвилі.

Наявність вагітності повинна бути констатована лікарем. На шостому - восьмому тижні після припинення менструації жінка зобов'язана звернутися до гінеколога, і тільки він може підтвердити наявність у неї вагітності. Разом з тим він робить повне дослідження всього організму й, головним чином, статевих органів жінки, а надалі періодичний контроль дозволить лікареві формулювати необхідні поради й перевіряти нормальне протікання вагітності.

Джерело malecha.org


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » В ОЧІКУВАННІ ДИВА » Планування і діагностика вагітності » Як дізнатись про вагітність? (діагностика вагітності, УЗД, тести, відчуття...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024