Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСр, 24-Кві-2024, 16:39

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Вітряна віспа
Вітряна віспа
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 10:47 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Вітряна віспа, або ветрянка (varicella), представляє собою острозаразную хвороба, нічого спільного не має з натуральної оспой. Перенесена ветрянка дає стійкий імунітет, але, разумеегся, не-охороняє від захворювання натуральної оспой, і навпаки. Хворіють переважно діти до 10 років. Збудник захворювання - фільтр вірус.
Хвороба передається дуже легко шляхом крапельної інфекції через повітря(звідси назва «ветрянка»), але через третіх осіб майже не передається. Після інкубації (тривалістю до 3 тижнів) відразу в різних місцях тіла одночасно з'явилися ¬ ляются плями, що перетворюється вже через кілька годин у невеликі пухирці. Частина пухирців дня через два вже подсихает і покривається скоринкою, відпадає без рубця. На відміну від натуральної віспи, при якій появи висипки супроводжує зниження температури, при ветрянке висип з'являється як би поштовхами, причому кожне висипань супроводжується НЕ пониженням, а підйомом температури (іноді навіть до 39,5 °). Вдавле ~ ние в середині пухирці (так званий пупок бульбашці) при ветрянке представляє рідкість, при натуральної ж оспе воно спостерігається часто. При натуральній оспе, висип виступає в певній послідовності (особа, кисті рук, тулуб, кінцівки), при ветрянке - без всякого порядку; на долонях і підошва при оспе висип майже завжди є, при ветрянке лише дуже рідко. При ветрянке пузирек м'який наощупь та спа ¬ дається при Проколювання голку, але цього не вийде при оспе, де пузирек дуже плот ¬ ний і глибоко сидить в.дерме. Нарешті, відзначимо, що ветряночная висип на одній і тій же ділянці дає строкату картину (одночасно є плями, пухирці, корки); при оспе на одній і тій же ділянці елементи знаходяться в одній стадії розвитку (або бульбашки, або вузлики, або гнойнічкі) .
Лікування неосложнеіних випадків зводиться до змащування роздряпала бульбашок йодною настойкою і пріпудріваніютальком. Слабких, виснажених дітей слід захистити від можливого зараження ветрянкой, бо вона, наприклад, погіршує протягом туберкульозу.
Терміни ізоляції. Ізоляція хворого припиняється після отпаденія корок. Для колишніх в зіткненні дорослих і дітей необхідно роз'єднання на 21 день з моменту контакту.
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Вітряна віспа
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024