Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВт, 16-Кві-2024, 14:10

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Носова кровотеча (epistaxis)
Носова кровотеча (epistaxis)
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 10:59 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Носова кровотеча (epistaxis) спостерігається нерідко при ударах і пошкодженні носа, а також при інфекційних хворобах (кору, скарлатині, черевному тифі тощо), при вадах серця, при захворюваннях нирок, при недокрів'ї, при ходьбі на сонці - від перегрівання голови.

Найчастіше носова кровотеча буває із судин переднього відділу носової перегородки.
Перша допомога: посадити хворого в прохолодній кімнаті; розстебнути комір, притискати крила носа до перегородки носа великим і вказівним пальцями протягом 10 хвилин, причому голову слід нахилити вперед, щоб кров не затікала в глотку, або вкласти в ніздрю ватний або марлевий тампон, змочений 10% розчином антипірину. Зайве прикладати лід на потилицю і тримати руки над головою. Втягування носом холодних в'яжучих розчинів - спосіб небезпечний, так само як і введення в ніздрі так званої кровоспинний вати.
Більш дійсної заходом є передня тампонада носа. Крово-. точать ніздрю розширюють за допомогою носового дзеркала і довгим колінчастим пінцетом вводять по нижньому носового ходу довгий марлевий тампон, змочений перекисом водню, після чого притискають крило носа до носової перегородки.
При кровотечі з задніх відділів носа або носоглотки іноді вдаються до задньої тампонаді носа, яку виробляє тільки лікар.
Вона полягає у закритті носової порожнини ззаду марлевим тампоном. Тампон (у вигляді грудки, згорнутого з. Марлевих компресів) обв'язують міцно марлевою ниткою так, щоб від неї відходили три кінця. Знезаражений вузький нелатоновскій катетер просувають через кровоточить половину носа до тих пір, поки в горлі при відкритому роті не здасться кінець катетера, який захоплюють корнцанг і виводять через рот назовні. До цього кінця прив'язують за дві нитки тампон, після чого тягнуть катетер назад з носа, поки тампон не ввійде в носоглотку і не закупорити носа ззаду. Нитки від тампона виводяться з носа і зав'язуються над марлевим валиком у ніздрі; третю нитку, виведена через рот, прикріплюється до щоки пластиром і буде служити для видалення тампона, що виробляють не пізніше ніж через 2 доби після тампонади. (Болеедлітельное залишення тампона в носоглотці іноді викликає її запалення, яке може перейти через євстахієву трубу на середнє вухо.) Якщо кровотеча не зупиниться від однієї задньої тампонади, то її можна доповнити вищеописаної передньої тампонадою; виходить повна тампонада носа.
При дуже наполегливому кровотечі можна запідозрити наявність зниженої згортання крові, і тоді гарне дія робить переливання крові.
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Носова кровотеча (epistaxis)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024