Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСр, 08-Тра-2024, 05:50

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Трахеїт і бронхіт
Трахеїт і бронхіт
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 11:02 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Трахеїт (tracheitis) і бронхіт (bronchitis) - запалення слизової оболонки трахеї та бронхів - спостерігаються, як симптом або ускладнення. при інфекційних хворобах (тіфи, кір і ін); при них мікроби заносяться з током крові на слизову оболонку, де і викликають запалення.
Частіше викликається мікробами, які в обилии є у верхніх дихальних шляхах здорової людини (в носі, носоглотці, гортані та трахеї). Якщо організм не загартована, то застуда, тобто охолодження тіла (наприклад, на наскрізний вітрі, в сирому приміщень або при промачіваніі ніг); знижує опірність слизової оболонки . Мікроби, які до того нешкідливі для організму, тепер починають безудержно розмножуватися, викликаючи запалення. Предрасполагают до захворювання бронхітохм робота в пилова виробництвах, вдихання парів кислот і тривале куріння: все це підготовляють грунт для подальшого впливу мікробів.
Гострий бронхіт. Запалення слизової оболонки посилено виділяє слиз, що стікає по бронхах і відділяється у вигляді мокроти. Гострий бронхіт починається зазвичай підвищенням температури і кашлем (спочатку сухим, а потім з мокротиння). З'являються болі в грудях, при трахеїт у-переважно царапаніе і печіння за грудину (ссадненіе); при ураженні гортані - сипле голос. При сильному кашлі спостерігається почервоніння особи з синюшною відтінком внаслідок ускладнення кровообігу в легенях. Гострий бронхіт зазвичай проходить у кілька днів; у старих і дітей процес може перейти і на дрібні бронхи (капілярний бронхіт), при цій формі дихання різко утруднюється, що може призвести до смерті від задушенія.
Лікування. Хворого укладають у постіль, призначають зігріваючий компреси на груди (сменяет 2 рази на добу), потогінну, тепле питво (молоко або чай навпіл з Боржомі); при сухому кашлі дають кодеїн або доверови порошки. При сильному кашлі гарне дію надають банки або горчічнікі. При вологому бронхіті з важко відокремлюємо мокротиння призначають іпекакуану або апоморфіни, а також терпінгідрат.
Джерело omd.org.ua


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
ТатікаДата: Пт, 25-Вер-2009, 11:46 | Повідомлення # 2
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
Нам часто при хворобі ставили діагноз Трахеобронхіт, але я так і не зрозуміла чи це один діагноз чи два разом. Тай лікування чомусь не було таким ефективним як я чекала

Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Здоров'я малюка » Трахеїт і бронхіт
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024