Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПт, 19-Кві-2024, 01:35

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Дитяче харчування » Рецепти страв для дітей
Рецепти страв для дітей
ДаянаДата: Пн, 20-Вер-2010, 13:39 | Повідомлення # 1
Мама помічниця
Группа: Модератори
Повідомлень: 77
Статус: Offline
РЕЦЕПТИ
Рецепти для харчування для грудних дітей

Рисовий відвар

Для його приготування необхідно мати: 30 г риса (6 чайних ложок чи 1 столова з верхом), 50 г цукру (10 чайних ложок),1 л води. Перебрати рис, промити замочити у холодній воді приблизно на 12 годин (з вечора до ранку). Потім додати води до 1-1,5л і варити на помірному вогні приблизно годину, доки рисове зерно не розвариться повністю, а кількість води не зменшитсья до 1 л (під час варки помішувати, щоб не пригоріло). Процідити крізь густе сито чи марлю, додати цукор і декілька разів довести до кипіння. Відвар, що отримали, використовується для розведення в ньому сухого молока чи для перехідного харчування при розладах шлунка. Рисовий відвар можна готувати і з рисової муки.

Печиво для грудних дітей

230 г муки, 250 г цукрової пудри, 250 мл молока, 60 г вершкового масла, 1/2 чайної ложки питної соди. Заміити тісто, розкатати, розрізати на прямокітники, виложити на лист, посипаний мукою, і випікати в духовці із середнім жаром. Дати вистигнути, пропустити через м'яcорубку (подібно до сухарів) і зберігати в закритій коробці. Перед вживанням обдати окропом, додати фруктового соку чи тертого яблука (4 чайні ложки на одне велике яблуко).

Печиво з сиром

2-3 печива (чи сухаря) обдати 100-150 мл води, дати вистигнути, потім додати 50 г сиру і 1-2 чайні ложки цукрового сиропу. Можна додати і свіжого фруктового (яблучного, персикового, апельсиновго) чи томатного соку.

Сир

а) Сир з некип'яченого молока. Молоко залишити для скисання при кімнатній температурі. Через добу зняти вершкиі поставити молоко на помірний вогонь, неперервно помішуючи, до утворення великих згустків сиру. Охолодити, потім влити вміст в марлевий мішечок і залишити для повного стікання сиворотки. Увага! Для приготування сиру потрібно користуватися тільки доброякісним молоком.

б) Сир з кип'яченого молока. Вкип'ячене молоко внести закваску, тобто йогурт, приготований за день до того (1 чайна ложка на 200 мл молока) і залишити при кімнатній температурі. Далі робити так, як вказано у попередньому рецепті.

Рецепти для харчування дітей раннього і дошкільного віку

Супи

Суп-пюре із зеленого горошка

1/2 л води, 150г зеленого горошка, 20г муки, 20г вершкового масла, сіль, 1 яєчний жовток, 50мл молока.

Зварити очищений і добре промитий зелений горошок. Муку трішки підсмажити на вершковому маслі, розвести водою, в котрій варився горошок, і знову варити. Потім протерти крізь сито, додати сіль, яєчний жовток, взбитий з молоком. Дітям старшого віку можна подавати з грінками.

Протертий картопляний суп

1/2 л води, 100 мл молока чи сметани, 200 г картоплі, вершкове масло, 1/2 яєчного жовтка, сіль, зелень петрушки.

Почищену і добре вимиту картоплю нарізати кубиками і варити в підсоленій воді. Потім протерти крізь сито, розвести картопляним відваром, додати молоко (чи сметану), взбите з жовтком , зелень петрушки і вершкове масло. Можна подавати з грінками.

Суп із яловичини чи птиці

600 мл води, 150 г яловичини чи 250 г м'яса птиці, 150 г корінців для супа (в залежності від сезону додати зелений горошок, цвітну капусту, один помидор), сіль, зелень петрушки, лапша.

Добре вимите м'ясо і кістки покласти в холодну воду і варити 2 години, вийняти м'ясо, а суп процідити. М'ясо можна використовувати для приготування тефтель чи як начинку до омлета, а також, порізавши міленькими кусочками додати до супу разом із порізаними овочами.

В прозорий суп можна положити лапшу (що зварена окремо) чи клецки із сухарів. Для клецок взяти: 1/2 булочки, 10-20г мелених сухарів, 1/2 яйця, декілька столових ложок молока, 5 г вершкового масла, сіль. Порізати булочку на мілкі кусочки, замочити в молоці, доки не вбере його, розтерти ложкою, додати яйце, сіль, вершкове масло, а потім всипати сухарів для густоти. Набирати ложкою клецки і варити в супі.

М'ясні страви

Печеня з овочами

2 ломтики м'яса, 40-50 г вершкового масла, півкореня сельдерея, 2 невеликі кольрабі, маленька цибулинка, 150 г помидорів, сіль, чайна ложка муки, 100 г сметани чи молока.

Ломтики м'яса надрізати по краях, відбити, посипати сіллю і смажити з обох боків в сильно розігрітому рослинному маслі, потім вийняти на розігріту тарілку. В тій же сковороді злегка підрум'янити мілко нарізану цибулю, покласти назад смажене м'ясо, додати трохи води і тушкувати. Коли м'ясо майже готове, добавити корені і очищені від шкірки ломтики помидорів і продовжувати тушкувати. Коли вже готові і овочі, згустити соус за допомогою муки і молока чи сметани.

Подавати з картопляними котлетами, клецками чи вареною картоплею.

Курча в сметані

Грудинка або стегенця від одного курчати, 2-3 столові ложки сметани, 50 г вершкового масла, 1/2 чайної ложки муки, вода, зелень петрушки.

Вищевказані частини курчати тушкувати в розігрітому маслі , додаючи потроху воду, щоб м'ясо не пристало до дна кастрюлі, потім посолити за смаком. Коли м'ясо готове, зняти з вогню, видалити кістки, а м'ясо покласти в ту ж саму кастрюлю. Із сметани, змішаної з мукою, приготувати соус, залити м'ясо і дати вскипіти декілька разів. За бажанням можна додати зелень петрушки.

Овочеві страви

Картопляна запіканка з шинкою

250 г вареної картоплі, 50 г вершкового масла, 50 г шинки, 50 г тертого сиру, 1 яйце, сіль.

В протерту картоплю додати розтерту в піну вершкове масло, яєчний жовток, мілко нарізану шинку, сіль і в кінці - взбитий в піну білок. Отриману масу перекласти в змащену маслом і посипану сухарями форму, покласти в нежарку духовкук, і запікати 20-30 хвилин. Готову запіканку викласти на блюдо і подавати посипану тертим сиром і мілко нарізаною шинкою.

Кабачки в сметані (на 4 порції)

4 кабачка середньої величини, 100 г сметани, 1 чайна ложка муки, 30 г вершкового масла, сіль.

Очищені і помиті кабачки нарізати брусочками довжиною 3-4см, дати вскипіти декілька разів у підсоленій воді, потім зцідити воду, додати до кабачків вершкове масло і покласти в духовку. Окремо розмішати сметану з мукою і полити нею кабачки, коли вони майже готові. Залишити в духовці ще на 20 хвилин.

Салати

Яблучний салат

250-300 г яблук. Для підливки: 4 столові ложки води, 4-5 кусків цукру, лимонний сік, кориця.

Добре вимиті яблука очистити і нарізати тонкими ломтиками, побризкати лимонним соком і залити охолодженим цукровим сиропом (в котрому варилася і кроиця).Зверху можна посипати мілко нарізаними горіхами і родзинками, чи додати банани і родзинки. Цукровий сироп можна замінити 3-4 столовими ложками молока чи сметани.

Солодкі страви

Яблука в тісті

200 г муки, 140 г вершкового масла, 70 г цукру, 1 яйце, сіль, яблука завбільшки з яйце, кислуватий джем.

З муки, вершкового масла, цукру, яєчного жовтка і щіпотки солі замісити тісто і дати йому полежати 1 годину. Яблука перебрати, добре промити, очистити від шкірки, видалити серцевину, а заглиблення, що утворилося, заповнити джемом. Тісто розкатати товщиною 2-3 мм, нарізати на квадратики, розложити на них яблука і загорнути кожне яблуко, з'єднавши краї тіста. Змазати білком, посипати цукром і випікати в духовці на помірному вогні, поки вони не підрум'яняться. Подавати на стіл у гарячому вигляді.

Фруктовий пудінг

(На 4 порції).250 г фруктів, 250 г цукрової пудри, 4 листка желатину, 6 яєчних білків, вершки.

Свіжі фрукти чи ягоди (полуницю, малину,абрикоси чи персики) промити, розім'яти ложкою, процідити крізь марлю чи сито і взбити з цукром. Потім додати желатин, розчинений в гарячій воді, і взбиті в густу піну білки. Викласти в форму, промиту холодною водою, і остудити. Подавати із взбитими вершками.

 
ДаянаДата: Пн, 20-Вер-2010, 15:54 | Повідомлення # 2
Мама помічниця
Группа: Модератори
Повідомлень: 77
Статус: Offline
і ще
Доступно тільки для користувачів
 
yanastrilkaДата: Пн, 22-Лис-2010, 02:16 | Повідомлення # 3
Зародок
Группа: Новачки
Повідомлень: 1
Статус: Offline
А я своєму сину з 1 місяця додавала вітаміни:
Quote
Комплекс витаминов, микро- и макроэлементов, необходимых для здоровья ребенка. Комплекс отличается высокой степенью биодоступности, а вашему ребенку, несомненно, понравится его прекрасный фруктовый вкус.

Состав:

Концентраты соков винограда, рябины черноплодной, апельсина, граната, высушенные ягоды бузины, высушенный плод апельсина, высушенные ягоды клубники, сухой экстракт голубики, сухой экстракт листа зеленого чая, сухой экстракт семян винограда, биофлавоноиды цитрусовых, инулин, лецитин, кальция лакто-глюконат, кальция казеинат, цинка цитрат, меди глюконат, хрома хлорид, калия йодид, марганца сульфат, натрия молибдат, натрия селенит, инозит, альфа-токоферола ацетат, ниацинамид, кальция пантотенат, ретинола пальмитат, пиридоксина гидрохлорид, рибофлавин, тиамина гидрохлорид, кислота фолиевая, биотин, цианкобаламин, кислота лимонная, ксилитол, камедь гуаровая, кислота молочная, калия сорбат, натрия бензоат, d-ксилоза, вода

Та й зараз (3.5 роки) додаю. Проблеми з ГРВІ обходили, та й малому смакує.

 
ТатікаДата: Пн, 22-Лис-2010, 09:56 | Повідомлення # 4
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
yanastrilka, Не думаю, що синтетичні вітаміни хоч якось можна віднести до страв в дитячому мені. Тай взагалі синтетика вона в африці синтетика, дитячий організм має сприймати усі вітаміни та мінерали виключно з їжі - тоді він буде здоровий

Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » МАЛЮК З'ЯВИВСЯ НА СВІТ » Дитяче харчування » Рецепти страв для дітей
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024