МОЛИТВА ЗА СІМ’Ю І ДІМ. О, Преблагословенна Царице Неба і землі, Мати Воплоченого Слова і наша Найсолодша Матір. Я тут, біля Твоїх стіп, з відкритим серцем і любов’ю, благаю: Всели в серце мого чоловіка/дружини (ім’я) і моїх дітей (імена), Моїх онуків (імена) мир, любов і потяг до всього доброго. Не допусти нікого з моєї сім’ї до розлучення і тяжкого розставання, До невиліковних хвороб, до передчасної і наглої смерті. Наш дім і всіх нас, хто проживає в ньому, захорони від пожежі, Від нападу злодіїв, від всяких злих обставин, Нечистого та заздрісного ока. А ми будемо прославляти Твоє святе Ім’я, Поширювати правдиву побожність до Твого Непорочного Серця і Непорочного Зачаття Завжди, нині і повсякчас, і навіки віків. Амінь. Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
Господи Ісусе Христе, Сину Божий, заради молитов Пречистої Твоєї Матері, вислухай мене, недостойну слугу Твою (Ім"я). Господи, мої діти, слуги Твої (імена) перебувають в Милостивій Твоїй Владі.
Помилуй і спаси їх, Імені Твого ради, пробач їм всі прогрішення вільні і невільні, скоєні проти Тебе, настанови їх на правдивий шлях Твоїх Заповітів і розум їх просвіти Світлом Христовим ради спасіння душ та зцілення тіл.
Господи, благослови їх вдома, в місцях навчання, у дорозі та скрізь, де вони будуть перебувати на просторах Твого Володіння. Оберігай їх під Своїм Покровом від поранення, від отруєння, від пожежі чи потопу, від смертельної недуги та даремної смерті. Захисти їх від усіх видимих і невидимих ворогів та багаточисленних хвороб, біди і нещастя, очисти їх від всілякого осквернення (чи то спиртними напоями, чи то палінням, чи вживанням наркотиків, чи чимось іншим), і полегши їхні земні страждання під час випробування.
Господи, подаруй їм на довгі роки життя Ласку Твого Святого Духа, доброго здоров"я та чесного життя. Помнож і зміцни, Господи, їхні розумові здібності й тілесні сили, подаровані їм Тобою, подай їм Своє Благословення на побожне сімейне життя й народження їхніх дітей після прийняття Тайни Вінчання.
Господи, подаруй мені, недостойній і грішній слузі Твоїй (ім"я), та дітям і слугам Твоїм (імена) Своє Батьківське Благословення впродовж всього часу дня і ночі, Імені Твого ради, бо Царство Твоє є Вічне, Всесильне і Всемогутнє. Амінь.
Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
Насамперед устаньте обоє й помоліться та просіть у Господа Небесного, щоб зійшло на вас милосердя й спасіння (Товита 6,18)
І молив Ісаак Господа за свою жінку, бо була неплідна, і Господь вислухав його молитву й зачала Ревекка, його жінка (Буття 25,21)
Пресвята Родино Марії та Йосифа, в якій прийшов на світ наш Бог і Спаситель - Ісус Христос! У тобі споглядаємо непорочну красу любови подружньої і батьківської. Молимося за чистоту, вірність і святість для подружжя нашого і всіх подруж і батьків. Прийми, Пресвята Родино, просьбу нашу про відвагу для нас відповідально й жертовно передавати життя, немає бо майбутнього без дітей. Пресвята Богородице Маріє і святий Обручнику Йосифе, разом випросіть у Бога ласку любови взаємної та мудрого виховання дітей для нас та усіх подруж. Амінь.
Боже всемогутній, від Тебе походить батьківство. Віддаємо себе Тобі на служіння батьківське. Учини Своєю волею святою, щоби була плідною любов наша, благослови єдність нашу і зроби її плодоносною. Дай нам здоров'я і здорових дітей, щоби ми перенесли на них усе, що в нас є доброго. Учини, щоби ми виховали дітей наших на гідних християн. Благослови їх і чувай над ними. Нехай Твоїми вони будуть од миті зачаття. Приготуй нас, Господи, до сповнення завдань батьківських, даруй нам довіру, терплячість і вирозумілість, навчи, як бути вихователями добрими, щоби діти наші росли на славу Тобі й сповняли Твою волю святу. Пресвятая Богородице, учини з нас добрих батьків. Амінь.
О, ласкавий Ґерарде, могутній заступнику перед Богом і Чудотворче наших днів, взиваю до Тебе й шукаю помочі Твоєї. Ти на землі завжди сповняв наміри Божі, поможи й мені виповнити святу волю Божу. Через Тебе благаю Творця життя, що від нього все походить, зробити мене плідною в наслідстві, щоби я зачала, виносила, народила й виховала здорових і розумних дітей для Бога в цьому житті й наслідників Царства Його слави в будучому. Амінь.
О славні Праведники Христові, святі Йоакиме й Анно, що молитеся перед Престолом Небесним всемогутнього Царя і велику сміливість до Нього маєте, що від Преблагословенної Дочки Вашої, Пречистої Богородиці й Приснодіви Марії втілитися зволив. Тому до Вас, заступників многосильних та молитвеників за нас, грішні та недостойні прибігаємо. Моліть Бога, щоб відвернув Свій гнів від нас і на незлічені гріхи наші споглянувши, навернув на шлях покаяння і на дорозі Заповідей Своїх утвердив. Молитвами Вашими в мирі збережіть життя наше і виблагайте все, що для життя і благочестя потрібне, нам від Бога даруючи. Від усяких мук, бід, та несподіваної смерти заступництвом Вашим визволіть і захистіть від усіх ворогів видимих і невидимих. Щоб ми тихе й мирне життя прожили в благочесті й чистоті. Випросіть у Всемогутнього Бога, аби зачалося здорове дитятко, щоб щасливо родилося і росло нам на радість, а Богові й Вам на славу. І щоб в мирі це тимчасове життя проживши, сподобились ми Небесного Царства Христа Бога нашого, Якому з Отцем і Пресвятим Духом належить всяка слава, честь і поклоніння на віки вічні. Амінь.
Анна підвелась і стала перед Господом... В своїй журбі вона молилась до Господа й плакала гірко і обрікалась таким обітом: "Господи сил, коли Ти зглянешся над горем рабині Твоєї, та й згадаєш мене, й не забудеш рабині Твоєї, й даш рабині Твоїй хлоп'ятко, я віддам його Господеві на ввесь його вік" (І Сам. 1, 10-11)
Початок звичайний:
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Царю Небесний... Вірую... Слава Отцю, що нас сотворив, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Богородице Діво... Слава Синові, що нас відкупив, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Богородице Діво... Слава святому Духові, що нас освятив, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Богородице Діво...
На великих зернятках:
Господь дав Їй славу і вивищив плід Її лона на Матір Божу, тому слава Її ніколи не минеться навіки.
На малих зернятках:
Благословенна Анно, Ти дала нам Матір Спасителя, заступайся за нас перед Ісусом.
Укінці:
Боже, Ти святій Анні уділив ласку, що заслужила стати Матір'ю Родительки єдинородного Сина Твого, Ісуса Христа, вчини ласкаво, щоби ті, які Їй честь віддають, заслужили собі на поміч Її заступництва і молитов та отримали ласки, про які просять через Неї. Амінь.
МОЛИТВИ ПОДЯКИ ЗА МАТЕРИНСТВО І ПОРУЧЕННЯ ДІТЕЙ БОГОВІ
Благословляй свого Творця: Він бо тебе напоює благами Своїми (Сирах 32‚13)
Дає неплідній жити в хаті‚ зробивши з неї щасливу дітей матір (Псалом 113‚9)
Величає душа Моя Господа‚ і дух Мій радіє в Бозі‚ Спасі Моїм‚ бо Він зглянувся на покору слугині Своєї; ось бо від нині ублажатимуть Мене всі роди. (Лк. 1‚46-48)
О найсолодше Серце Марії‚ нероздільно з'єднане з Серцем Ісуса! Жертвую і посвячую Тобі серце своє. Бажаю Серце Твоє повсякчас прославляти й любити‚ щодня сповняти вірно обов'язки свої заради Тебе‚ в побожній радості святкувати празники Твої і велич та благість Твою восхваляти. Матінко Божа‚ бажаю не занедбувати обов'язків своїх. Щоби славу Твою примножити‚ хочу наслідумати Тебе і прагнення свої уподібнювати до Твоїх; бажаю іти путем чеснот Твоїх‚ а особливо — покори і чистоти. Найчистіша Діво‚ відкрий мені Серце Своє і прийми до нього мене разом з чоловіком‚ дітьми та родиною моєю‚ з усім людом Божим. Випроси в Сина Свого‚ Господа нашого Ісуса Христа‚ ласку‚ потрібну мені до наслідування Тебе. Спомагай мене в усіх потребах і рятуй у небезпеках. Навчи мене волю Божу в радощах і смутках чинити. Опікуйся мною і родиною моєю повсякчас‚ Мати Помочі Неустанної. Будь при мені в годині ісходу душі моєї. Амінь.
Отче Небесний! Твоїй невимовній благості та ласкавості вручаю дітей‚ якими Ти благословив нас. Твій Син‚ Господь наш Ісус Христос‚ викупив їх Своєю найдорожчою Кров'ю‚ а Святий Дух освятив їх у святій Тайні Хрищення. Ти‚ Боже‚ зажадаєш відповіді від мене на Страшному Суді за душі дітей. Молю Тебе‚ Отче предвічний‚ подай мені світло розуму‚ силу і терпеливість‚ щоб я змогла дітей виховати по Твоїй волі святій. Подай‚ Отче Небесний‚ милість твою‚ щоб я зуміла зберегти невинність дітей своїх‚ навчала їх власним прикладом добрим‚ подбала про добро їхнє душевне й тілесне. Даруй мені ласку‚ Боже‚ щоб я разом зі своїми дітьми колись славила Тебе в Царстві Твоєму. Амінь.
Отче Небесний‚ по волі й милості Своїй Ти дав нам дітей. Просимо Тебе‚ опікуйся ними‚ охорони їхні життя‚ зберігай їх у здоров'ї‚ захисти від нещасть‚ щоби вони могли безпечно рости на Твою славу і нашу радість. Сину Божий‚ Ісусе Христе‚ оберігай віру дітей наших‚ дай ласку‚ щоби були вірні Тобі‚ і не дозволь‚ щоб зійшли з шляху праведного. Духу Святий‚ уділи дітям нашим світло в обов'язках і навчи їх служити Богові та ближнім. Амінь.
Дякую Тобі‚ Отче Небесний‚ за дар материнства. ДякуюТобі‚ що удостоїв мене‚ грішницю‚ цієї великої гідності. Знаю бо‚ що Ти даєш життя і Ти його забираєш. Від мене залежало тільки сказати Тобі: "Так". Дякую тобі за всі радісні та прикрі хвилини плекання дітей. Дякую Тобі‚ що через них Ти вчив мене ставати матір'ю. Дякую Тобі за Твою постійну батьківську підтримку. Дякую тобі за свідомість‚ що Ти дітей моїх любиш більше‚ ніж я. Від Тебе вони вийшли‚ і Твої вони. Короткою є наша спільна з ними дорога до Тебе. Поможи мені збагнути‚ якими Ти задумав дітей моїх‚ і повернути їх Тобі‚ сповнивши задум Твій. Дякую Тобі‚ Отче... Дякую Тобі‚ Господи‚ за благословенне і благородне покликання до материнства. Господи‚ я часто забуваю‚ як сильно Ти мені довіряєш‚ поручаючи Твоїх дітей дорогоцінних опіці моїй. прошу Тебе‚ Отче всеблагий‚ поможи мені повсякчас усвідомлювати велич і відповідальність материнства. Амінь.
Прославляю Тебе‚ о Серце Марії‚ Матері Милосердя‚ з почитанням великим. Дякую Тобі за милосердя‚ яке ти премного ізлила на мене. Дякую за ласки та благодіяння‚ що їх мені щедро уділяєш. Злучую молитву мою з молитвою душ чистих‚ що Тебе почитають і надіються на Тебе. Охорони нас‚ Мати Милосердя‚ від гріха й загибелі вічної. Амінь.
Господи Боже‚ Ти покликав нас до подружжя‚ Ти збагатив подружжя наше потомством. Поручаємо Тобі любих діточок наших. Віддаємо їх під Твою опіку батьківську‚ щоби зростали діти наші в Твоєму страхові святому‚ вели життя істинно християнське і приносили втіху не тільки нам‚ але передусім тобі‚ Творцеві нашому‚ і Батьківщині нашій. Споглянь‚ Господи‚ на них. Уділи їм поміч Свою і захист. Освяти працю нашу благословенням Своїм. До глибини сердець віримо в Твою доброту превеликую. Поможи нам‚ Боже всеблагий‚ щоби ми‚ свідомі небезпек загрозливих‚ прикладом нашого життя християнського змогли дітей своїх шляхами чеснот і Твоїх Заповідей святих довести до Неба‚ де будемо Тебе разом славити на віки вічні. Амінь.
Пресвята Діво! Кому‚ по Бозі‚ маю поручити дітей своїх‚ як не Тобі‚ могутній заступниці християн! Прийми‚ Владичице Неба‚ моїх діточок‚ усіх разом і кожне зокрема‚ — прийми їх і будь їм найліпшою Матір'ю. Опікуйся дітьми моїми‚ Маріє‚ охорони їх від усього‚ що може заподіяти шкоду здоров'ю їхньому‚ особливо‚ молю Тебе‚ Ласкава‚ охорони їх від падіння у гріх. Вчини‚ Мати Господа Ісуса‚ моитвами Своїми‚ щоб діти мої зберегли ласку Божу впродовж цілого життя‚ а колись славили Тебе‚ свою ласкаву Покровительку‚ в Царстві Твого Божого Сина на віки вічні. Амінь.
Пресвята Богородице‚ введи мене в образ Твого Небесного Материнства. Вилікуй душевні й тілесні рани дітей моїх (імена)‚ гріхами моїми нанесені. Вручаю дітей моїх всеціло Господу моєму Ісусу Христу і Твому‚ Пречиста‚ Небесному покровительству. Амінь.
Господи Боже‚ Ти мовив: "Хто приймає одну таку дитину в ім'я Моє‚ Мене приймає". Зміцни нас‚ щоби ми щодня по-новому приймали дітей наших. Дай зрозуміти нам‚ що час‚ який ми їм посвячуємо‚ не є часом змарнованим. Допоможи нам‚ щоби з любови до дітей наших ми вміли відмовитися від багатьох речей. Дай нам почуття відповідальності великої за виховання дітей. Дай нам‚ атькам‚ повну згідність поглядів у принципах виховання‚ щоби ми мали одне серце й одну душу. Нехай любов взаємна‚ якою Ти злучив нас‚ творить таке середовище‚ в якім ростимуть діти наші. Нехай у любові тій бачать відбиток доброти Твоєї. Амінь.
Чого б ви тільки просили в Отця‚ Він дасть вам у Моє ім'я. ...Просіте ж — і ви одержите‚ щоб радощів ваших було вщерть (Йоана 16‚24)
Отче небесний‚ дякую Тобі за ласку‚ що ношу в собі життя. Милостю Своєю Ти бо приготував у мені таїну життя‚ і за дар цей величаю Тебе вельми. Зволь‚ Отче всеблагий‚ освятити мене й дитя моє‚ будь при мені в скрутну годину‚ дай‚ аби витривала мужньо й виносила й народила дитинку здорову. З мужем своїм віддаємо себе Твоїй любові отцівській і приймаємо все‚ що по волі Твоїй. Даруй нам помисли благі й чисті‚ щоб дитя наше зростало Твоєю благодаттю‚ любов'ю‚ ласкою та радістю істинною. Дай‚ Боже‚ нам повсякчас пам'ятати‚ що дитя Ти нам довірив‚ аби зростили ми його дитям Божим. Во ім'я Отця‚ і Сина‚ і святого Духа‚ нині‚ і повсякчас‚ і на віки вічні. Амінь.
Найсвятіша Владичице! Стаю на коліна перед Господом Богом‚ жертвую Йому серце й душу мою і дитини моєї‚ яку я зачала. Віддаю Богові честь і хвалу й прошу Його опіки батьківської надо мною і дитиною моєю. Візьми‚ о всепітая Мати‚ дитину мою і мене під Свій Покров святий. Бережи мене й дитину мою по всі дні життя. Учини‚ всеблагая Богородице‚ щоб дитину свою я щасливо здоровою і розумною виносила й народила‚ виростила і виховала чесною‚ побожною людиною‚ істинною християнкою чи християнином. Керуй‚ Матінко найсвятіша‚ кожним ділом‚ словом і помислом моїм і дитини моєї‚ не відпускай нас із-під опіки Своєї. Прийди в потребі до мене й дитини моєї зо Своєю поміччю неустанною. Матінко Божа‚ будь повсякчас на сторожі серця‚ душі і тіла моїх і дитини моєї і доведи кожного з нас до спасіння вічного. Амінь.
О святий Йосифе‚ провадь дитину мою дорогою прямою до Серця Марії‚ до Серця Ісуса. Навчи її любити чистою і святою любов'ю‚ навчи боротися з кожною спокусою тіла‚ диявола і світу‚ навчи її тихо й смиренно кожен хрест зносити‚ навчи молитися добре‚ навчи послуху волі Божій. О святий Йосифе‚ плекай душу дитини моєї‚ що відкуплена Найдорожчою Кров'ю Ісуса Христа. Не покидай дитини моєї ні на мить‚ пильнуй так‚ як колись пильнував Дитятко Ісуса‚ нехай і дитина моя триває у вірності Твоїй і послусі‚ нехай же до кінця віку свого любить Тебе й почитає. Не відхиляй просьб дитини моєї. Задля любови Ісуса й Марії‚ прийми дитину мою під Свою опіку святу. Отче наш і Богородице Діво — за родини наші. Отче наш і Богородице Діво — за упокій душ.
Предвічний і всемогутній Боже‚ Ти бо через діяння Святого Духа приготував тіло й душу Преславної Діви Марії‚ Божої Матері‚ на гідну оселю для Твого Сина‚ через Святого Духа освятив Йоана Христителя перед його народженням; вислухай молитву покірної раби Твоєї‚ молю Тебе через заступництво святого Ґерарда‚ Твого слуги вірного. Оберігай мене в небезпеках материнства й захисти перед духом злим плід ніжний‚ що його Ти зволив мені уділити‚ щоби через Твою Руку спасаючу він міг прийняти Хрищення святе; дозволь теж‚ щоби по завершенні життя християнського на землі я і мої діти осягнули вічне блаженство в Небі. Амінь.
Пресвята Діво Маріє‚ Матінко Доброї Ради‚ Тебе взиваю на поміч‚ щоби дитинка моя‚ щойно зачата‚ стала радістю дому‚ і нарподу нашого‚ і Церкви Твоєї святої. Матінко Божа‚ навчи мене в радості й любові переживати таїну життя нового‚ що в лоні моєму‚ дар Життя Подателя‚ і щоби я гідно дар той прийняла і плекала. Во ім'я Отця‚ і Сина‚ і святого Духа‚ нині‚ і повсякчас‚ і на віки вічні. Амінь.
О Пресвята Богородице Діво‚ коли Ангел звістив Тобі про Материнство Твоє‚ Ти мовила: "Я слугиня Господня". Матінко Божа‚ у своєму стані почуваюся близькою до Бога. З глибини серця‚ що вірить глибоко й любить Його щиро‚ повторюю ці слова Твої. Боже мій‚ я готова до служіння у моєму покликанні материнському. Пресвятая Богородице‚ охорони мене й дитя моє від усього злого. Перебувай зо мною всюди‚ щоби я повсякчас була вірна Богові — і як Його дитина‚ і як дружина‚ і як мати. Амінь.
Господи Ісусе Христе‚ за заступництвом Твоєї Матері Марії‚ що непорочно породила Тебе в любові‚ за заступництвом святого Йосифа Обручника‚ мужа вірного‚ що опікувався Тобою до і після народження‚ прошу Тебе за дитинку в лоні моєму‚ а також за свіх тих дітей‚ яким загрожує знищення. Прошу Тебе‚ Боже спасіння нашого‚ дай батькам любов і відвагу‚ щоб усім дітям своїм ненародженим дозволили жити‚ бо Ти Сам дарував їм життя. Почуй мене‚ Господи‚ і відверни загибель од дітей Твоїх беззахисних. Сохрани від усього злого лікарів та всіх‚ від кого залежить життя ще ненароджений дітей. Амінь.
Пресвята Матінко Божа‚ благословення між жінками‚ Бог Отець‚ життя Податель‚ уділяє мені ласку носити і датижиття‚ і за це люблю‚ і прославляю Його‚ і подяку складаю. Пресвята Богородице‚ Ти добре знаєш і відчуваєш те‚ що переживаю я‚ коли ношу в лоні дитинку. Стань при мені‚ освяти старання мої. Дай‚ аби мужньо витривала й народила дитинку здорову. Довіряюся доброті Твоїй‚ Мати Божа. Приймаю покірно все те‚ що маю виконати чи витерпіти. Пречиста Діво Маріє‚ даруй мені помисли добрі‚ чисті‚ зміцни в мені силу Божої ласки освячуючої‚ щоби насичувала дитятко своє Божою благодаттю і любов'ю. Нехай ніколи не забуваю‚ що дитя довірене мені‚ і що воно має стати дитиною Божою. Матінко Найсвятіша‚ під покров Твій віддаю себе і дитятко своє‚ чоловіка‚ родину‚ всіх матерів і дітей‚ що в їхніх лонах. Амінь.
О Мати Ісусова‚ Ти Матір Того‚ Хто є Життя‚ Ти Матір усіх живих. Всемогутність Божа так учинила‚ що я життя у собі ношу й маю видати його на світ. Багато таємниць містить у собі зачаття життя нового. Прошу Тебе‚ Матінко Божа‚ дай мені щоразу більше розуміти моє покликання материнське‚ гідність його і відповідальність. Учини‚ Мати Найсвятіша‚ щоби за дар материнства я була вдячна Богові. Сердечно благаю — пам'ятай про мене і про всіх матерів‚ що чекають часу народин дітей своїх‚ і пошли нам Свою поміч благу з Неба. Амінь.
Господи Боже всемогутній‚ Отче наш! Ти зволив зачати в мені це дитятко‚ безборонне й маленьке. Благаю Тебе‚ переміни серце мужа мого‚ що боїться дитини своєї і змушує мене учинити тяжкий гріх дитиновбивства. Сповни його любов'ю до насліддя свого і дай йому почути голос сумління його. Уділи йому мудрість і відвагу послухатися голосу Твого в серці своєму. Прошу Тебе‚ Боже мій‚ щоб дитятко наше здорове народилося і жило на славу Тобі. Амінь. Богородице Діво. Пресвятая Богородице спаси нас. Пресвятая Богородице‚ потіхо заплаканих‚ молися за нас. Пресвятая Богородице‚ прибіжище грішників‚ молися за нас. Пресвятая Богородице‚ єдина чиста і благословенна‚ молися за нас. Святий Йосифу Обручнику‚ опікуне родин‚ заступися за нас.
Господи Боже‚ Творче світу й життя Подателю! По волі Твоїй святій зачала я‚ довірив бо Ти мені цю людину маленьку. Та страх діймає мене‚ щоби мовити спасенне "так" слову Твоєму. Молю Тебе‚ не дозволь‚ щоби скорилася "порадам" тих‚ що схиляють мене до переступу страшного. Нехай жодна матір не позбавляє життя дитини своєї‚ влий же в серце моє і матері кожної любов велику до дитини своєї. Дай мені‚ Господи Боже‚ відвагу виносити й народити дитятко — попри всі перешкоди. Дай мені вміння опікуватися ним та мудрість‚ щоб виховати його людиною доброю. Боже‚ благослови нас: моє дитя‚ мого мужа і мене. Амінь. Богородице Діво. Пресвятая Богородице спаси нас. Пресвятая Богородице‚ потіхо заплаканих‚ молися за нас. Пресвятая Богородице‚ прибіжище грішників‚ молися за нас. Пресвятая Богородице‚ єдина чиста і благословенна‚ молися за нас. Святий Йосифу Обручнику‚ опікуне родин‚ заступися за нас.
МОЛИТВИ ЗА ЩАСЛИВІ ПОЛОГИ‚ ПІД ЧАС ТА ПІСЛЯ ПОЛОГІВ
Журба жінці‚ коли вона народжує‚ бо година її вибила. А вродить дитятко — з радощів‚ що дитина на світ народилася‚ вже й пам'яти про болі нема! (Йоана 16‚21)
Всемогутній Боже‚ Творче всього видимого і невидимого! До Тебе‚ Отця улюбленого‚ прибігаю. Ти обдарував людину розумом пізнання і волею творчою. Ти волею Своєю сотворив рід наш‚ з мудрістю невимовною сотворив тіло людини із землі та вдихнув у нього душу Свого Духа‚ щоб вона була подобою Твоєю. Премудрості Твоїй‚ Отче наш‚ угодно було‚ щоб рід людський збільшувався через мужа і жону в Таїнстві Шлюбу. Ти зволив благословити людей‚ щоби множилися і наповняли не лише землю‚ а й ангельські сонми. О Боже й Отче‚ нехай буде ім'я Твоє на віки вічні прославлене за те‚ що Ти учинив для нас‚ грішних. Дякую Тобі за милосердя Твоє‚ що з волі Твоєї через чудесне сотворення не лише я виникла і поповнюю число вибраних‚ але й що Ти благословив мене в шлюбі і послав мені плід лона. Це дар Твій‚ Твоя‚ Боже‚ сотворена милість‚ о Господи й Отче духа й тіла! Тому до Тебе прибігаю і зі смиренням серця молю про милосердя і поміч‚ щоби дитятко моє‚ яке твориш в мені Своєю силою‚ було збережене і приведене до щасливого народження. Бо знаю я‚ Боже мій‚ що людина ні сили‚ ні влади не має на те‚ щоб вибирати шлях свій. Ми надто слабкі й схильні до падіння‚ щоб обминути всі тенета‚ які‚ за допустом Твоїм‚ приготував дух злий‚ і уникнути тих нещасть‚ в які вкидає нас легковажність наша. Твоя ж мудрість безмежна. Тому і я‚ Отче милосердний‚ передаю себе в журбі моїй до рук Твоїх і молю: споглянь на мене милостивим оком Своїм і збережи неушкоджено через Ангела Свого святого мене й дитинку мою‚ що в лоні від усякого страждання. Пошли мені й мужеві моєму відраду‚ о Боже‚ Владико всякої радості! Щоби ми‚ бачачи благословення Твоє‚ від усього серця в дусі радости Тобі служили і поклонялися. Не бажаю бути вилученою з слова Твого‚ за яким матері в болях дітей народжувати будуть. Смиренно прошу Тебе: поможи мені перенести страждання і пошли успішне завершення. Почуй молитви наші й дай нам дитину здорову й розумну — і ми приведемо її до Тебе‚ і Тобі посвятимо‚ бо Ти милосердний Бог наш‚ а ми разом з нашою дитиною будемо Твоїми рабами вірними. Вислухай‚ Всеблагий‚ молитву раби Твоєї‚ сповни прохання серця мого‚ заради Ісуса Христа‚ нашого Спасителя‚ Він бо за нас воплотився із Діви Марії і став Чоловіком‚ нині ж царює з Тобою і Духом Святим у Вічності. Амінь.
О Преславна Мати Божа‚ помилуй мене‚ рабу Твою‚ і прийди до мене в час хвороб і небезпек моїх‚ з якими народжують дітей всі бідні дочки Єви. Згадай‚ о Благословення в женах‚ з якою радістю і любов'ю Ти поспішала в нагірний край відвідати родичку Свою Єлисавету‚ коли вона сподівалася дитини‚ і як чудесно позначилися Твої відвідини благодатні на матері й плоді лона її. З благосердя Свого невичерпного даруй мені‚ негідній рабі Твоїй‚ дочекатися дитини. Даруй мені благодать‚ щоб дитя‚ яке виношую під серцем моїм‚ з'явившись на світ‚ з радістю‚ подібно до святого Йоана‚ поклонялось Божественному Господу Спасителю‚ що з любови до нас грішних впокорився і Сам став Немовлятком. Радість невимовна‚ якою переповнювалося серце Твоє‚ Непорочна‚ при спогляданні новонародженого Сина Твого і Господа‚ нехай утішить скорботу‚ що належить мені перетерпіти серед болів народження. Життя світу‚ Спаситель мій‚ народжений Тобою‚ нехай порятує мене од смерти в час пологів і нехай прийме плід лона мого до обранців Божих. Вислухай‚ Царице Небесная‚ Пресвятая‚ благання смиренне моє і зглянься над грішницею бідною ласкавим поглядом Твоїм. Не осором надії моєї на велике милосердя Твоє і захисти мене‚ Помічнице християн‚ Цілителько хворих‚ покровом Твоїм материнським у час мук і болів моїх‚ щоб сподобилася і я відчути на собі‚ що Ти — Мати милосердя‚ і щоб я завжди милість Твою прославляла‚ бо Ти ніколи молитов не відкидаєш і визволяєш усіх‚ що звертаються до Тебе в час скорботи й хвороби. Амінь.
До кого взивати мені‚ Владичице‚ до кого прибігати в печалі моїй; до кого понесу сльози й зітхання мої‚ як не до Тебе‚ Царице Неба і землі: хто визволить мене з полону гріхів і беззаконня‚ як не Ти‚ Мати життя‚ Заступнице і Пристане роду людського? Вислухай зітхання мої‚ потіш мене й помилуй у скорботі моїй‚ захисти в бідах і напастях‚ звільни од злоби‚ й скорботи‚ і недуг всяких‚ порятуй од ворогів видимих і невидимих‚ присмири ворожість заздрісників і недоброзичливців‚ хай буду я захищена від наклепів і злоби людської; а особливо ж — від ганебних звичок плоті моєї звільни мене. Покрий і осіни мене милістю Твоєю‚ нехай віднайду я спокій‚ радість і від гріхів очищення. Твоєму материнському заступництву себе поручаю; стань мені матір'ю і надією‚ покровом‚ поміччю і заступництвом‚ радістю‚ потіхою і скорою у всьому помічницею. О пречудесна Владичице Богородице! Кожен‚ хто приступає до Тебе‚ без Твоєї всесильної помочі не відходить; ради цього і я‚ недостойна‚ до Тебе прибігаю: порятуй мене від смерти раптової та лютої і мук вічних. Царство Небесне здобути прагну і до Тебе зі зворушенням серця взиваю: Радуйся‚ Мати Божа‚ посереднице й заступнице наша ревна‚ на віки вічні. Амінь.
Пресвята Діво‚ Мати Господа нашого‚ Ти знаєш про муки мої під час народження дитини. Благаю‚ поможи народити дитятко без труднощів. Подаруй мені‚ о Всесвята‚ благодатну силу в час цей‚ а немовляті‚ що має прийти на світ‚ дозволь вчасно отримати світло розуму в святому Хрещенні. До Тебе припадаю‚ Мати Бога Вишнього‚ і молюся: будь милостивою до мене‚ коли прийде час мій народжувати‚ і випроси у рожденного від Тебе‚ Христа Бога нашого‚ щоб украпив мене силою Своєю. Амінь.
О многостраждальна і премудра великомученице Христова Анастасіє! Ти душею на Небесах біля Престолу Господнього перебуваєш‚ а на землі благодаттю від Господа зціляєш. Зглянься милостиво надо мною‚ бо Твоєї допомоги прошу. Вознеси до Господа святі молитви свої за мене і тих жінок‚ що в муках дітей народжують‚ і виблагай нам прощення гріхів наших; тим‚ що в скорботі і бідах перебувають‚ поміч Свою скору подай. Ублагай Господа‚ щоб щасливо родили ми здорових дітей своїх‚ і щоб сподобив нас всіх християнського кінця і доброго одвіту на Страшному Суді Своєму‚ щоб ми разом з Тобою славили Отця‚ і Сина‚ і Святого Духа на віки вічні. Амінь.
Господи‚ Боже наш‚ Ти спасіння нашого ради зійшов із Небес і народився від пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії. Ти знаєш неміч природи людської‚ по множеству щедрот Своїх прости мені‚ рабі Твоїй‚ що нині народила. Бо Ти‚ Господи‚ сказав: плодіться‚ і множтеся‚ і наповнюйте землю‚ і володійте нею. Тому і я‚ раба Твоя‚ молюся і уповаю на чоловіколюбіє Твоє‚ зо страхом взиваю до Царства Твого імени святого: споглянь із Небес і побач неміч мою‚ гідну осудження‚ прости рабі Своїй‚ і всім тим‚ що в цьому домі перебувають‚ як благий і чоловіколюбець. Бо Ти єдиний Бог наш‚ молитвами Пресвятої Богородиці й усіх Святих спаси нас. Амінь.
Господи Боже наш‚ од Тебе походить усяке благословення‚ тому прошу Тебе‚ укріпи мене благословенням Твоїм‚ щоб я була повсякчас вдячна Тобі й разом з дитятком своїм під захистом Твоїм перебувала. Ти‚ Господи всеблагий‚ дарував мені радість материнства. Прошу Тебе‚ благослови мене й дитя моє‚ щоб‚ неустанно дякуючи Тобі й сповняючи Твою волю святу‚ ми досягнули вічного блаженства‚ во ім'я Отця‚ і Сина‚ і Святого Духа. Амінь.
Прийми‚ Владичице Богородице‚ слізні моління раби Твоєї‚ що до Тебе прибігає. Бачу зображену Тебе на святій іконі‚ де на руках тримаєш і годуєш Сина Свого і Бога нашого Ісуса Христа. Хоча й безболісно народила Ти Його‚ але всі скорботи і немочі синів і дочок людських Ти бачиш. Тому‚ щиро припадаючи до Твого цілющого образу та зі смиренням його цілуючи‚ молю Тебе‚ всемилостивая Владичице‚ нас‚ грішних‚ що засуджені в болях і муках народжувати і в скорботі годувати дітей наших‚ милостиво помилуй і заступи‚ немовлят і матерів від тяжкої недуги й гіркої скорботи визволи. Даруй нам здоров'я і силу. Нехай наші діти‚ що живляться силою цією‚ зростають у силі‚ а ті‚ що живлять їх‚ нехай переповнюються радістю і втіхою. Нехай за заступництвом Твоїм‚ вустами немовлят і дітей‚ Господь звершить хвалу Свою. О Мати Сина Божого! Змилосердься над матерями дітей людських і над немічними людьми Твоїми. Хвороби наші скоро зціли‚ сум та скорботу нашу полегши‚ не зневаж сліз та ридань рабів Твоїх. Почуй мене‚ що перед іконою Твоєю в день скорботи припадаю‚ і в день радости та визволення прийми вдячну похвалу серця мого. Вознеси моління мої до Престолу Сина Твого і Бога нашого‚ щоб він змилосердився над гріхами і немочами нашими і збільшив милість Свою на тих‚ що знають ім'я Його. Щоб ми і діти наші славили Тебе‚ милосердну Заступницю і вірну Надію роду нашого на віки вічні. Амінь.
Коли матимете віру‚ як зерно гірчиці‚ то скажете оцій горі: Перенесися звідти туди — і вона перенесеться; і нічого не буде для вас неможливого (Матея 17‚20)
О Мати Неустанної Помочі‚ Твій Божий Син‚ Якого тримаєш на руках Своїх‚ вислухує кожну просьбу Твою. Доручи ласкаво Йому хворого/хвору (ім'я)‚ покірно молюся до Тебе. Промов тільки слово — і хворий/хвора одужає. Не відмов у цій ласці‚ бо надіємося на велику доброту Твою. Проси Сина Свого‚ аби зберіг життя наше. Залишайся для хворого/хворої доброю і милосердною Цілителькою‚ бо в помочі твоїй віднайде сили втрачені. Прийди‚ о Мати Неустанної Помочі‚ на допомогу хворому/хворій і наділи його/її силою‚ аби покірно віддав/віддала себе волі Бога всемогутнього. Дай йому/їй ласку терпеливости‚ обережи від розпачу. О Мати Божа‚ розрадь і утіш нас‚ грішних і поспіши до нас зі Своєю неустанною поміччю. Амінь.
О святий Ґерарде‚ подібно до нашого Божественного Спасителя‚ Ти виявив до дітей вельми ніжну любов і чимало з них звільнив од немочей різноманітних‚ навіть від смерти‚ зглянься ласкаво на нас‚ стурбованих батьків‚ які молять Тебе привернути дітям здоров'я якщо така воля Божа. Обіцяємо виростити їх християнами добрими та зберігати їх у постійній пильності від прокази гріха. Ми благаємо Тебе про цю ласку‚ о співчутливий Брате‚ через ту любов‚ якою Ісус і Марія оточили Твоє дитинство. Амінь
Боже‚ для Тебе все зростає‚ від Тебе отримує міць‚ простягни‚ Господи‚ правицю Свою над нашою дитиною‚ що захворіла. Нехай наповниться здоров'ям і силою‚ нехай дійде до повноти благодаті‚ щоби з вдячністю служила Тобі по всі дні життя свого. Боже милосердний‚ Ти визначаєш обов'язки Ангелам і людям: благаємо‚ учини‚ щоби на землі життя нашої дитини стерегли ті‚ котрі служать Тобі на Небі. Во ім'я Отця‚ і Сина‚ і Святого Духа. Амінь.
О великий угоднику Христовий‚ святотерпче і цілителю многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердься надо мною грішною‚ почуй стогін і плач мій. Умилостив Небесного верховного Лікаря‚ Творця і Цілителя душ і тіл наших‚ Христа Бога‚ — як на те Його воля свята‚ хай дарує дитині моїй зцілення від недуги. Прийми недостойне моління моє‚ не відкинь мене й не гидуй моїми ранами гріховними‚ змасти їх єлеєм милости Твоєї і зціли дитя моє благодаттю. Виблагай у Христа Господа‚ Угоднику Божий‚ щоб через Твоє заступництво дарував здоров’я тілові й спасіння душі дитини моєї. Амінь.
О великий угоднику Божий Богоприємцю Симеоне! Стоячи перед Престолом Царя великого і Бога нашого Ісуса Христа‚ сміливість маєш до Нього‚ бо Він заради спасіння нашого на руках Твоїх лежати зволив. До Тебе‚ як до сильного заступника та молитвеника за нас‚ прибігаю‚ грішна і недостойна. Моли всеблагого Бога‚ щоб одвернув гнів Свій‚ змилувався над нами і зцілив дитину мою‚ направив нас на шлях покаяння і утвердив у сповненні Заповідей Своїх. Збережи молитвами Твоїми в мирі життя дитини моєї‚ і в усьому благому доброго успіху випроси‚ даруючи все‚ що для життя та благочестя дитині моїй необхідне. Прошу Тебе‚ святий симеоне‚ щоб дитина моя тихе і мирне життя прожила у благості і чистоті й укінці сподобилася Царства Небесного. Амінь.
Отче Святий‚ Лікарю Небесний душ і тіл наших! Ти послав єдинородного Сина Свого‚ Господа нашого Ісуса Христа‚ що зціляє усякі недуги й немочі та від смерти ізбавляє‚ зціли раба Твого/рабу Твою (ім’я) від усякої хвороби і оживотвори його/її благодаттю хреста Твого‚ молитвами Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії‚ і всіх Святих Твоїх‚ бо Ти єси джерело зцілення‚ Боже наш‚ і Тобі славу возсилаємо з Єдинородним Сином Твоїм‚ і з Духом Святим нині‚ і повсякчас‚ і на віки вічні. Амінь.
Прийми‚ о преблагословенна і всемогутня‚ велична Владичице‚ Діво Богородице‚ мої співи й молитви‚ які я‚ недостойна раба Твоя‚ зі сокрушенням серця та зі слізьми перед Твоїм образом цілющим нині приношу. Ти кожну просьбу сповняєш‚ скорботи полегшуєш‚ немічним здоров’я даруєш‚ розслаблених і хворих зцілюєш‚ від біснуватих бісів виганяєш‚ ображених від образ звільняєш‚ прокажених очищаєш і малих дітей милуєш‚ а також‚ велична Владичице Богородице‚ від темниці та кайданів звільняєш‚ усякі страждання вгамовуєш. Бо все стає можливим через заступництво Твоє перед Сином Твоїм‚ Христом Богом нашим. О препрославлена Мати‚ Пресвята Богородице! Неустанно молися за нас‚ недостойних рабів Твоїх‚ що славлять і почитають Тебе‚ і з серцем сокрушенним поклоняються пречистому Твоєму образу‚ і що мають надію і віру непохитную до Тебе‚ Приснодіви преславної і пренепорочної‚ нині і повсякчас‚ і на віки вічні. Амінь.
Боже святий‚ що в Святих спочиваєш‚ тебе голосом трисвятим Ангели на Небесах оспівують‚ і люди на землі у Святих Твоїх хвалять. Ти Духом Твоїм Святим кожному благодать даєш і нею святій Церкві Твоїй‚ призначивши одних апостолами‚ інших пророками‚ чи благовісниками‚ або пастирями‚ й учителями. Безліч з роду в рід Святих‚ які Тобі Самому в усьому Своїм благочинням догодили і‚ залишивши нам приклад Свій подвигів благих‚ до Тебе в радості перейшли і готові нам допомогти у напастях‚ що самі вони колись претерпіли. Молю Вас‚ Божі Святі‚ опікуйтеся повсякчас дитиною моєю і визволіть її з хвороби. Згадую Вас‚ всіх Святих‚ і прославляю Ваше боговгодне життя‚ і Тебе‚ Господи Боже‚ що в їх діях‚ величаю. Вірую‚ що їхні благодіяння Твоїм даром були. Щиро молю Тебе‚ Святий Святих‚ сподоби мене грішну й дітей моїх їхнє вчення‚ життя‚ любов‚ віру та довготерпіння наслідувати і з їхньою поміччю молитовною‚ а найбільше за Твоєю благодаттю всемогутньою‚ разом з ними Небесної слави сподобитися‚ прославляючи ім’я Твоє пресвяте: Отця‚ і Сина‚ і Святого Духа‚ нині‚ і повсякчас‚ і навіки вічні. Амінь.
О свята і преблаженна мученице Христова Параскевіє‚ красо дівича‚ мучеників похвало‚ чистоти образе‚ доблести дзеркало‚ премудрих подиве‚ віри християнської покрове‚ ідольського обману викривателько‚ Євангелія Божественного поборнице‚ заповідей Господніх послідовнице! Ти сподобилася прийти до пристановища спокою вічного і в чертозі Нареченого Твого Христа Бога велично веселитися. Ти особливим вінцем дівицтва і мучеництва прикрашена. Молимо Тебе‚ свята Мученице‚ будь нашою блаженною заступницею перед Христом Богом‚ турботою Якого Ти звеселяєшся. Моли Всемилостивого‚ Який словом очі сліпим відкрив‚ щоби визволив дитину мою від хвороби тілесних та душевних очей наших. Розжени Своїми молитвами святими морок темний гріхів наших. Поспіши‚ о свята Параскевіє‚ на поміч мені й дитині моїй‚ — випроси в Бога зцілення душі і тіла. Щоб за Твоєю допомогою ми з пітьми вийшли в світлі віри істинної та діянь божественних. Амінь.
Боже всеблагий‚ прошу Тебе за нашого хворого/хвору (ім’я). Споглянь на терпіння його/її душі і тіла‚ учини з ним/нею по милості Своїй. Дай‚ Господи‚ щоб спізнв/спізнала на собі силу доброти Твоєї і в здоров’ї та радості міг/могла вернутися до нормального життя. Зміцни в ньому/ній глибоке уповання і довіру до Твоїх Вітцівських намірів і поможи йому/їй прийняти волю Твою. Амінь.
Отче Небесний! Ти Сина Свого єдинородного послав на землю‚ щоби визволив нас од гріха й смерти. Нехай любов Ісуса Христа учинить мене сильною і витривалою‚ щоби знести ці терпіння. Дай‚ Господи‚ щоби в хворобі своїй я віднайшла нагоду для очищення серця свого і зміцнила волю відповідально сповняти покликання своє. Підтримай мене ласкою Своєю‚ Отче милосердя‚ щоби в недузі я могла радісно прославляти чоловіколюбіє Твоє і довіряти Твоїй Благості безмірній. Амінь.
Сповнена радости приходжу до Тебе‚ Господи наш Ісусе Христе‚ зі словом благодарення за повернене здоров’я. Дякую за опіку лікарів і тих‚ що доглядали за дитиною моєю‚ рукам умілим‚ і серцям добрим людей зичливих‚ бо Ти‚ Боже‚ керуєш усім і Ти є усього Першопричина. Воля Твоя учинила‚ що повернулися сили дитини моєї‚ що вертається до родини й до навчання (праці). Благодарю Тебе‚ Боже мій‚ за все‚ прославляючи ім’я Твоє пресвяте: Отця‚ і Сина‚ і Святого Духа‚ нани‚ і повсякчас‚ і на віки вічні. Амінь.
Ангелам Своїм Він повелить про тебе‚ щоб берегли тебе на всіх твоїх дорогах. І на руках тебе носитимуть‚ щоб не спіткнулася нога твоя об камінь. (Псалом 91‚ 11-12)
Ангели святі‚ стоїте Ви повсякчас перед Господом Богом і в радості превеликій бачите Того‚ Котрий наділив Вас мудрістю і дарував Вам хвалу великую і щасливість вічную. Віддаю вам в опіку душу свою і мужа мого‚ душі дітей наших. Освячуйте їх натхненням Своїм‚ тримайте їх у чистоті й вірі непорушній‚ зміцнюйте надію нашу до Бога й ближніх. Прошу Вас‚ провадьте нас завжди дорогою покори‚ будьте нам прикладом послуху Богові в любові та вірності‚ щоби після життя дочасного сподобилися оглядати Його святий Лик у Вічності. Амінь.
Небесні приятелі діточок моїх‚ святі Ангели‚ і Ви‚ святі Божі угодники‚ що Ваші імена діти мої одержали у святому Хрищенні‚ опікуйтеся‚ благаю Вас‚ моїми дітьми й моліть за них всемогутнього Бога. Нехай опіка Ваша й молитва‚ святі Слуги Божі‚ будуть дітям моїм повною захороною від усякого зла й джерелом щедрих ласк на дорозі до Неба. Амінь.
Святі Ангели Хоронителі‚ захистіть дітей моїх усією силою Своєю від стріл демона та від очей спокусника‚ і збережіть серця їхні в чистоті ангельській. Амінь.
Мій Ангеле святий‚ що чуваєш над душею моєю і життям моїм‚ не покидай мене‚ грішну‚ і через гріхи мої не позбав опіки Своєї. Не дозволь‚ щоб наблизився до мене дух злий‚ керуй мною‚ мій Ангеле могутній‚ і стережи тіло моє смертне. Візьми мене за руку слабку й провадь мене дорогою спасіння. Амінь.
О святі Ангели Хоронителі‚ дітей моїх приятелі вірні! Прошу Вас‚ поможіть мені виховати дітей моїх для Бога і для Неба. Охороняйте їх там‚ де я не можу їх упильнувати. Будьте при них там‚ де я не можу бути з ними поруч. Остерігайте їх там‚ де я не можу спішити їм до помочі та з доброю порадою. Ведіть дітей моїх до Неба‚ а Бог нехай винагородить любов вашу. Амінь.
Святий Ангеле‚ приставлений до дитини моєї‚ не покидай її ніколи. Не допусти духові злому володіти нею через пристрасті тілесні. Зміцни її сили в боротьбі з гріхами і наставляй її на спасенну путь. О святий Ангеле Божий‚ Хоронителю і Захиснику душі і тіла дитини моєї‚ прости їй усе‚ чим образила Тебе за всі дні життя свого‚ захисти її вдень і вночі й охороняй від усякої спокуси диявольської‚ щоб вона ніякими гріхами не гнівила Бога. Молися за дитину мою до Господа‚ щоб Він утвердив її у страсі Своїм і показав її достойною Своєї безсмертної благодаті. Амінь
О Ангеле святий! Ти є опікуном моїм від народження. Тобі віддаю нині серце своє‚ дай його Спасителеві моєму‚ Йому бо воно правдиво належить. Ти є опікуном моїм у житті. Будь же потішителем моїм у годину останню. Зміцни віру мою‚ утверди надію мою. Розпали в мені любов Божу! Випроси мені ласку‚ аби життя минуле мене не сповнювала страхм‚ нинішність мене не тривожила‚ будуччина мене не вражала. Укріпи мене в боротьбі смертельній‚ спонукуй мене до терпеливості‚ бережи мене в мирі. Виблагай мені ласку‚ щоби моїм кормом останнім був хліб ангельський‚ моїми словами останніми — ”Ісусе‚ Маріє‚ Йосифе”‚ моїм віддихом останнім нехай буде любов‚ а Твоя присутність — моєю потіхою останньою. Амінь.
Стороже душі моєї‚ Ти бо яснієш на Небесах як делікатний чистий вогник біля Престолу Бога вічного; Ти сходиш для мене на землю і розсвітлюєш мене блиском Своїм. Ангеле святий‚ Ти став братом моїм і утішителем. Ти знаєш мою неміч великую‚ тому провадь мене за руку. Бачу Тебе‚ сповненого чуйности‚ як забираєш каміння зо шляху мого. Закликай мене повсякчас споглядати тільки на Небо. Знай бо: що більше я малa й покірна‚ то ясніше сяє лик Твій. Ти‚ що бистріший од блискавиці‚ спіши часто до тих‚ що дорогі мені! Крилами Своїми осуши слези їхні‚ співай їм про те‚ який благий Ісус‚ співай‚ що в терпінні мають приятелів. І тихо-тихенько прокажи їм ім’я моє. Прагну бо в цім житті короткім рятувати моїх братів грішних. О святий і прегарний Посланцю Краю Отчого‚ дай мені Свій вогонь святий! Нічого немає‚ що могло б стати даром жертвенним‚ тільки убогість‚ — занеси її Богові в Тройці Єдиному! Амінь.
Перевага знання в тому‚ що мудрість дає життя тому‚ хто її має (Проп. 7‚ 12)
Під опікою Твоєю‚ Пресвятая Мати‚ нехай навчається дитина моя. Поможи‚ Матінко Божа‚ щоби вона прикладалася до навчання найбільше тому‚ аби віддати честь Богові та ширити набожність до Тебе. Прошу Тебе‚ Премилостивая Мати‚ Престоле мудрости‚ помагай ласкаво дитині моїй у навчанні. Дай їй зрозуміти‚ що скільки доброго осягне‚ все це дар‚ одержаний від Бога за Твоєю допомогою і заступництвом. Амінь.
Преблагий Господи Боже‚ зішли ласку Твого Духа Святого на дитину мою‚ даруй їй розуміння і зміцни духовні сили її. Пригорни її до себе‚ як пригортав і благословляв дітей‚ коли приходили до Тебе. Відкрий розум дитини моєї до навчання і щедро поблагослови початок навчання її. Оточи сина мого/доньку мою та його/її товаришів любов’ю та опікою Своєю‚ щоб зростали і навчалися у мудрості і благодаті Твоїй. Нехай дитина моя глибоко сприймає науку на славу Тобі‚ Творцеві нашому‚ нам‚ батькам‚ на поміч і потіху‚ Церкві й Батьківщині — на служіння й користь. Благослови учителів‚ вихователів‚ директора і нас‚ батьків‚ щоб дітей вели в Бозі дорогою пізнання істини. Амінь.
Пресвятая Тройце‚ Джерело досконалости‚ любови й правди. Світ є Твоїм сотворенням і ми є Твоїми. Нехай кожна подія в житті дітей моїх величає Тебе. Душе істини‚ провадь їх до чимраз ліпшого пізнання світу і себе та цілі життя. Дай їм любов до правди‚ радість при її віднайденні і мужність її визнавати. Ісусе Христе‚ Ти є наша путь‚ тож учини‚ щоби всі стежки й дороги життя дітей моїх у здобуванні знань і правильному розумінні їх‚ щоб знання набуті наближали їх щоразу більше до Тебе і служили народові нашому й Церкві святій. Амінь.
Отче наш! Через Сина Свого‚ Господа нашого Ісуса Христа‚ Ти вказав родові чоловічому істину і путь до Тебе. Ти силою Духа Святого розпалюєш серця наші до шукання істини й добра. прошу Тебе‚ Боже мій‚ щоби виховники дітей моїх‚ скріплені наукою Ісуса Христа і світлом Духа Святого‚ помагали дітям моїм пізнавати волю Твою сявту‚ вчили розрізняти‚ де істина‚ а де полова; розпізнавати‚ де добро панує‚ а де зло підкрадається. Нехай же вони ведуть дітей моїх до Тебе через мудрість серця‚ що від Тебе‚ Боже мій‚ походить. Амінь.
О всехвальні рівноапостольні Кириле й Методію! припадаємо перед іконою Вашою і щиро молимо вас: погляньте милостиво на нас‚ що завдякиВашій праці просвітилися‚ і повсякчасним заступництвом Своїм охороніть нас. Згляньтеся над виноградом цим‚ який насадили Ви‚ і не дайте вепрові дикому спустошити його. Почуйте нас і кожну людину‚ яка з вірою до Вас приходить і Вашої помочі благодатної потребує. Моліть Господа‚ щоб дитину мою наставив і навернув на шлях спасіння. Випросіть милостивого Бога‚ щоби навчалася сумлінно і жертовно‚ сповнюючись мудрістю і знаннями добрими. Надихніть її молитвами Вашими ревністю до Церкви Христової. Щоби‚ нею живлена‚ дитина моя Заповіді Божі вірно зберігала‚ уставів та звичаїв церковних твердо дотримувалася‚ лжевчень усяких цуралася і так в житті боговгодному щастя райського сподобилася. Амінь.
Господи Ісусе Христе‚ Боже наш‚ благодаттю Духа Святого‚ Який у серця дванадцятьох Апостолів істинно зійшов‚ і відкрив уста їхні‚ і навчив говорити різними мовами‚ пошли‚ Господи‚ Твого Духа Святого на дитину мою і вкорени у вухах серця її святі Заповіді Свої‚ що їх правиця Твоя пречиста законодавцеві Мойсею на скрижалях написала‚ нині‚ і повсякчас‚ і на віки вічні. Амінь.
Боже‚ Отче світла і мудрості! Глянь Своїм оком милостивим на дітей моїх школярів/студентів. Поблагослови їх‚ Господи‚ аби вони набули знання‚ потрібні для життя земного‚ а передусім — щоб облагородили душі й серця свої. Поблагослови їх‚ Господи‚ й охорони від пустощів‚ нехай пильно до науки прикладаються. Захорони дітей моїх від товариства злого‚ а щоб приятелювали вони з дітьми добрими. Благослови‚ Боже‚ учителів‚ щоби вплив їхній на дітей був спасенний. Нехай навчання буде дітям моїм на користь дочасну й вічну. Амінь.
Ті ж‚ що на Господа вповають‚ відновлюють сили‚ немов орел‚ біжать‚ не знають утоми‚ ідуть вперед‚ не знемагають. (Ісая 40‚ 31)
Сповідаюся Тобі‚ Господи і Творче мій‚ в Тройці Святий Єдиний‚ всеславимий і поклоняємий: Отче‚ і Сине‚ і Святий Душе‚ з усіх гріхів моїх‚ якими я провинилася через усі дні життя мого‚ а особливо дня нинішнього — думкою‚ ділом‚ словом‚ поглядом‚ слухом‚ дотиком і всіма моїми почуттями душевними і тілесними. Жалую Господи‚ з цілого серця за лукаві діла мої‚ визнаю себе винною перед Тобою і маю щиру волю покаятися. Поможи мені‚ Боже єдиний‚ щоби я покаялася; зо сльозами на очах молю Тебе: прости мені свідомі і несвідомі гріхи мої по великій милості Твоїй. Бо Ти єси благий і чоловіколюбець. Амінь.
Боже всемогутній‚ Ти вибрав Непорочну Діву Марію Матір’ю Сина Свого‚ благослови матерів усіх. Обдаруй їх здоров’ям‚ сповни спокоєм і радістю серця їхні‚ а після довгого життя земного приведи їх до Царства Небесного. Учини‚ всемилостивий Господи‚ щоби рід людський мав тільки святих матерів. Поможи їм дітей своїх виховати на славу Тобі й для добра Церкви‚ во ім’я Отця‚ і Сина‚ і Святого Духа. Амінь.
Боже‚ прибіжище моє і сило моя‚ Отче Найсвятіший‚ вислухай милостиво просьбу мою‚ щоб отримала те‚ про що Тебе прошу з вірою і упованням‚ во ім’я Господа нашого Ісуса Христа. Амінь.
Все уповання моє на Тебе‚ Мати Божа‚ сохрани мене під Покровом Твоїм.
Коли вдягаєшся Зодягни мене‚ Господи‚ в людину нову‚ ”що відновлюється до досконалого опізнання‚ відповідно до образу свого Творця”. (Колос. 3‚10) Коли вмиваєшся ”Обмий мене з беззаконня мого і від гріха мого очисти мене” (Пс. 50‚4) Коли виходиш з дому Господи‚ ”кроки мої спрямуй за Твоїм словом‚ не дай ніякій кривді запанувати надо мною” (Пс. 118‚133) Коли заходиш до храму Дякую Тобі Боже‚ ”за Твою милість і Твою правду‚ бо Ти понад усяке ім’я возвеличив Твоє слово” (Пс. 138‚2) Коли кропиш щось чи когось свяченою водою Господи‚ ”окропи мене іссопом — і очищуся‚ обмий мене — і стану біліша від снігу” (Пс. 50‚9) Коли обтяжена працею Господи‚ ”споглянь на моє горе і на труд мій‚ і відпусти всі гріхи мої” (Пс. 25‚18) Коли смутно Господи‚ ”поверни мені радість спасіння Твого‚ і духом владичним утверди мене” (Пс. 50‚14) Коли гордощі діймають ”Не нам‚ о Господи‚ не нам‚ а імені Твоєму дай славу‚ заради милості Твоєї і Твоєї правди” (Пс. 151‚1) Коли згіршуєшся Господи‚ ”поверни очі мої‚ щоб не дивилась на марноту. Живи мене на Твоїй дорозі” (Пс. 118‚37) Коли відчуваєш пожадливість ”Серце чисте створи в мені‚ Боже‚ і духа правого обнови в нутрі моєму” (Пс. 50‚12) Коли пригадаєш гріх свій ”Гріхів юности моєї і переступів моїх не згадуй‚ з милосердя Твого згадай мене‚ о Господи‚ доброти Твоєї ради” (Пс. 24‚7) Коли згадуєш про Вічність ”Як лань прагне до водних потоків‚ так душа моя прагне до Тебе‚ Боже” (Пс. 42‚2)
До тебе‚ святий Йосифе‚ прибігаю в недолі нашій. Візвавши о поміч Твоєї Найсвятішої Невісти‚ з упованням благаю і Твоєї опіки. Через любов‚ що лучила Тебе з Непорочною Дівою Марією‚ і через батьківську турботу Твою‚ якою оточував Дитятко Ісуса‚ прошу покірно: споглянь ласкаво на насліддя‚ що Ісус Христос набув ціною Найсвятішої Крові Своєї‚ і Своїм сильним заступництвом допоможи в потребі нашій. Сторожителю Родини Божої‚ чувай над вибраним потомством Ісуса Христа. Віддали від нас‚ Батьку любий‚ усяке зло‚ зіпсуття і помилки. Сильний Рятівнику наш‚ поспіши з Своєю поміччю до нас‚ як колись порятував Дитятко Ісуса із небезпеки‚ що загрожувала життю Його. Бережи Церкву нашу від засідок ворожих. Оточуй усіх нас Своєю опікою неустанною‚ щоби ми за прикладом Твоїм і з поміччю Твоєю жили й відійшли з цього світу побожно та осягнули вічне щастя в Небі. Амінь.
Господи Боже! Творче всіх сотворінь‚ докладаючи милість до милості‚ Ти зробив мене достойною бути матір’ю; благодать Твоя дарувала мені дітей‚ і я відважуюсь сказати: вони Твої діти! Бо ж Ти дарував їм буття‚ оживив їх безсмертною душею‚ відродив їх хрищенням для життя‚ яке б відповідало волі Твоїй‚ усиновив їх і прийняв у лоно Церкви Своєї. Господи! Збережи дітей моїх у стані благодатному до кінця життя їхнього; сподоби їх бути причасниками таїнств Завіту Твого; освяти істиною Твоєю‚ нехай святиться в них і через них святе ім’я Твоє. Зішли мені Твою благодатну допомогу в їх вихованні для слави імені Твого й користі ближнього! Подай же мене для цієї цілі способи‚ терпіння і силу. Навчи мене‚ як прищепити в серцях їхніх корінь істинної мудрості — страх Твій. Осіни їх світлом спрямовуючої вселенської Премудрості Твоєї! Нехай полюблять Тебе усією душею й усіма помислами своїми‚ хай припадуть до Тебе усім серцем своїм і все життя своє хай з трепетом вслухаються в слова Твої! Даруй мені розум‚ щоб переконати їх‚ що істинне життя полягає в дотриманні заповідей Твоїх; що лише праця‚ скріплена благочестям‚ приносить у цьому житті повне задовільнення всіх потреб насущних‚ а у Вічності — невимовне блаженство. Відкрий серця їхні для розуміння Твого Закону. Хай до кінця своїх днів перебувають із відчуттям всюдисутності Твоєї! Прищепи у серцях їхніх жах і огиду до всякого беззаконня‚ хай будуть непорочними на шляхах своїх‚ хай завжди пам’ятають‚ що Ти‚ всеблагий Боже‚ ревнитель Закону і правди Своєї! Збережи їх у чистоті і благоговінні до імені Твого. Хай не ганьблять Церкви Твоєї поведінкою своєю‚ але хай живуть за приписами її! Одухотвори їх прагненням до навчання корисного і зроби здібними на всяке діло добре. Нехай здобудуть істинні знання в тих науках‚ які необхідні в стані їхньому; хай просвітяться пізнанням‚ благодатним для людства. Господи! Напоуми мене відмітити незгладимими рисами в розумі й серці дітей моїх пересторогу від зближення з тими‚ що не знають страху Твого; переконай їх всюди і скрізь уникати будь-якої спілки з беззаконними. Щоб не прислухалися вони до розмов нечестивих‚ щоб не слухали людей легковажних‚ щоб не звів їх з дороги Твоєї злий приклад‚ щоб не спокусилися вони тим‚ що деколи шлях беззаконня видається успішнішим у цьому світі! Отче Небесний! Даруй мені благодать скрізь і завжди остерігатися‚ щоб не подати дітям моїм спокуси через вчинки свої‚ але‚ постійно пам’ятаючи про їхню поведінку‚ відвертати їх від помилок‚ виправляти проступки їхні‚ втихомирювати впертість і непокірність‚ не допускати потягу до суєти й легковажності. Хай не захоплюються вони ідеями бездумними‚ не йдуть за пристрастями своїми‚ хай не запанує гординя в серцях їхніх‚ не забудуть Тебе й Закону Твого. Хай не погубить беззаконня розуму й здоров’я їхнього‚не ослаблять гріхи духовних і тілесних сил їхніх. Не карай дітей за гріхи мої‚ але скропи їх росою благодаті Своєї‚ щоб зростали в чеснотах і святості‚ оповиті благоговінням Твоїм і любов’ю людей благочестивих. Отче щедрот і милосердя! Від усього серця материнського я бажала б дітям своїм повноти благ земних‚ благословення від роси Небесної і від щедрот землі‚ але найперше хай буде з ними воля Твоя! Облаштуй долю їхню‚ як Сам того бажатимеш‚ не обділи їх у житті хлібом насущним‚ подай їм усе необхідне на час‚ коли здобуватимуть собі право на Вічність блаженну; будь милостивий до них‚ коли згрішать супроти Тебе; не поминай їм гріхів юності їхньої‚ через незнання скоєних; зішли скорботу в серця їхні‚ коли будуть противитися проводу благодаті Твоєї; карай їх і милуй‚ спрямовуй на шлях‚ угодний Тобі‚ але не відкидай їх з-перед лиця Твого! Приймай доброзичливо молитви їхні‚ даруй їм успіх у всякому ділі доброму‚ не відверни лиця Свого від них у дні скорботи їхньої‚ щоб не напали на них спокуси понад сили їхні. Осіняй їх милістю Своєю‚ нехай ходить з ними Ангел Твій і оберігає їх від будь-якого нещастя і шляху злого. Всеблагий Боже! Зроби мене матір’ю‚ що втішається дітьми своїми‚ хай будуть вони відрадою моєю в дні мого життя земного й опорою в старості моїй. Удостой мене з упованням на Твоє милосердя постати з ними на Страшному Суді Твоєму й промовити: ”Ось я і діти мої‚ яких Ти дав мені‚ Господи!” Нехай разом з ними‚ прославляючи незміриму благість і вічну любов Твою‚ восхвалю ім’я Твоє‚ Отче‚ Сину і Духу Святий‚ на віки вічні. Амінь.
Тим‚ що ненавидять і ображають нас‚ прости‚ Господи Чоловіколюбче. Усім родичам нашим і самотнім даруй све потрібне для спасіння і життя вічного. Хворих посіти і зціли‚ в’язнів визволи‚ будь із тими‚ що подорожують. Пом’яни‚ Господи‚ всіх братів і сестер наших‚ і визволи їх від усього злого. Помилуй‚ Господи‚ і прости тим‚ що просили нас помолитися за них. Помилуй тих‚ хто нам помагає і любить нас‚ і даруй їм все‚ що потрібне для спасіння їхнього‚ і життя вічне. Пом’яни‚ Господи‚ усопших усіх й посели їх у світлі лиця Свого. Прости‚ Господи‚ мене грішну‚ просвіти розум мій світлом мудрості святої Євангелії Твоєї і настанови на путь Заповідей Твоїх молитвами Пречистої Матері Твоєї і всіх Святих Твоїх. Амінь.
Боже великий‚ Боже Отців наших! Дай народові нашому якнайбільше добрих‚ святих християнських родин. Дай нам таких батьків‚ які голосно й відверто призналися б до Божественного Твого Об’явлення‚ до Твоєї служби. Дай нам батьків‚ які для своїх дружин були б прикладом християнського життя‚ правдивими опікунами та добрими провідниками в житті. Дай нам таких матерів‚ що вміли б добре‚ по-християнськи виховувати дітей своїх‚ для чоловіків своїх були б поміччю‚ потіхою та доброю радою. Дай нам таких дітей‚ які були б потіхою та славою батьків і красою народу свого. А з-поміж молодого покоління і з кожного покоління вибирай собі достойних слуг жертовників Твоїх. Дай народові нашому священників добрих і в кожній галузі праці людей‚ що вміли б і хотіли працювати для загального добра. Благослови‚ Боже всемогутній‚ український нарід. Дай йому ласки вірно Тобі служити і доступити колись вічної нагороди в Небі‚ де Тобі‚ Боже‚ у Святій Тройці Єдиній‚ Отче‚ Сину‚ і Духу Святий‚ належать вся слава‚ честь і поклін на віки вічні. Амінь.
Боже‚ від Тебе походить усяке батьківство на небі і на землі. Отче‚ Ти єси Любов і Життя‚ учини‚ щоби кожна людська родина на землі через Твого Сина‚ Ісуса Христа‚ народженого від Діви і через Духа Святого‚ стала правдивим притулком життя і любові для усіх нових поколінь. Учини‚ щоби благодать Твоя керувала помислами й ділами подругів для добра родин їхніх і для всіх родин світу. Учини‚ щоби молодь знаходила в родинах міцну опору для своєї людскості і її розвою в правді і любові. Учини‚ щоби любов‚ скріплена благодаттю Тайни Подружжя‚ була сильнішою від усіх слабкостей і криз‚ які часто зазнають наші родини. Учини — благаємо Тебе молитвами Святої Родини з Назарету — щоби Церква серед усіх народів світу могла плідно сповняти своє посланництво в родинах і через родини. Во ім’я Господа нашого Ісуса Христа‚ що є Дорога‚ Правда і Життя на віки вічні. Амінь.
Від Тебе‚ Господи‚ одержуємо всі дари благі. Благослови сім’ю мою. Нехай будуть усі члени її Тобі до вподоби. Нехай перебувають у родині моїй мир та християнська любов‚ єдність‚ палання духу‚ ревність у молитві й сповненні обов’язків стану. Бережи сім’ю мою від усякого зла і дай‚ щоб ми були єдиним серцем і єдиною душею на віки вічні. Амінь.
Споглянь ласкаво‚ Господи‚ на мого чоловіка і благослови його. Нехай його не спіткає жодне зло‚ обставини погані‚ люди недобрі. Помножуй його сили‚ веди Твоїм Духом Святим. Учини‚ Боже милостивий‚ щоби день нинішній був для нього добрим і радісним‚ щоби в різних подіях він бачив Твою любов і Твій промисел. Боже‚ прошу Тебе за нас. Споможи нам ще більше любити і ще ліпше розуміти один одного. Оберігай нас від гріха й допоможи Тобі вірно служити. Прошу Тебе‚ Боже мій‚ за дітей наших і всіх близьких серцям нашим. О Маріє‚ Мати наша‚ прийми нас і родину нашу під Свій покров і випроси для нас у Сина Свого гідне християнське життя і щасливе перебування в Небі. Амінь.
Милосердний Боже‚ молю Тебе‚ Господи наш Ісусе Христе‚ і Тебе‚ Пречиста Діво Маріє‚ Матінко Божа‚ і всіх Вас‚ святі Мученики‚ прийміть смиренне благання жінки зажуреної і наверніть чоловіка мого (ім’я) на добру дорогу життя чесного. Просвітіть його розум і серце‚ нехай він покине навички злі й намагання грішні‚ нехай стане прихильний до мене і дітей і живе боговгодно. Згляньтеся на мене замучену‚ згляньтеся на дітей безневинних‚ поверніть у Своїй доброті мені чоловіка‚ а дітям батька‚ щоб ми разом у злагоді жили й прославляли Бога нашого‚ Пресвяту Богородицю і всіх Святих. Амінь.
Отче наш‚ звертаюся до Тебе з покірною і гарячою просьбою. Ти поєднав нас нерозлучно в святій Тайні Подружжя. Ти бажаєш‚ щоби ми були вірні тій присязі‚ аж доки смерть не розлучить нас. Не думала я‚ що чоловік і жінка‚ котрі люблять одне одного‚ можуть так сильно ранити себе взаємно. Боже‚ поспіши з поміччю Своєю серцю моєму‚ через це терпіння учини мене менш самолюбною. Трудний шлях подружнього життя‚ і ми є ще дуже недосконалі. Дай мені‚ Боже‚ терпеливість‚ подібну до тієї‚ що Ти її до мене виявляєш. Учини‚ щоби в щоденних труднощах і досвідченні любов наша міцніла й дозрівала‚ і щоб минув той час злий. Господи‚ бажаю бути вірною і витривати до кінця. Амінь.
Сьогодні прочитала цю молитву і вона так би мовити зачепила мене за саме серце
Молитва про покаяння до блаженного Миколая Чарнецького.
Блаженний Миколаю, ще за земного життя Ти просвічував душі довіреної тобі пастви. Тож і нині я насмілююсь просити Тебе відкрити мої духовні очі на весь бруд душі моєї й безодню гріхів моїх. Допоможи мені щодня сповідати гріхи мої перед Господом і надалі не повторювати їх. Нехай життєдайною водою буде мені любов до Бога, Творця мого, а хлібом щоденним – виконання святої волі Господа. Блаженний владико Миколаю, навчи мене прощати ближніх моїх, що грішать проти мене, й нелицемірно любити їх. Заступайся перед Господом за мене грішного (-ну), щоб Всемогутній сповнив мою душу духом покори, доброти, терпеливості, милосердя, вибачливості й вдячності Богові за все. Бо Йому належить уся честь і слава навіки віків. Амінь.
Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.