Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПт, 29-Бер-2024, 04:10

НАШІ ДІТКИ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » В ОЧІКУВАННІ ДИВА » Планування і діагностика вагітності » Штучне запліднення
Штучне запліднення
ТатікаДата: Пн, 12-Кві-2010, 14:53 | Повідомлення # 1
Мама трьох принцес
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 739
Статус: Offline
За останні роки збільшилася кількість нових методів штучного запліднення. Разом із тим, відмічено і значне зростання об'єму їх застосування. Виділяють декілька основних типів штучного запліднення: внутрішньоматкова інсемінація спермою чоловіка або донора, методи ГИФТ і ЗФТ і метод ЕКО (IVF) - экстракорпоральне запліднення.

Внутрішньоматкова інсемінація спермою чоловіка або донора

Цей метод штучного запліднення застосовують в тому випадку, якщо жінка повністю здорова і труби прохідні, а у чоловіка понижена здатність сперми запліднювати, правда, її показники такі, що при деяких маніпуляціях вона стає достатньою для запліднення яйцеклітини після введення в матку.
Другий варіант використання даного методу - несумісність подружньої пари. У цьому випадку показники сперми нормальні, у жіночому організмі також не виявлені відхилення, але разом з тим відбувається негативна дія слизу шийки в організмі жінки на сперматозоїдів. Тому, використовуючи метод внутрішньоматкової інсемінації, сперматозоїди вводять прямо в порожнину матки. Виходить, вони тим самим минуть "небезпечний" для них етап проходження. У тому випадку, якщо запліднююча здатність сперми чоловіка, зовсім погана або ж бар'єр несумісності не вдається подолати, удаються до штучного запліднення спермою донора. Принцип запліднення аналогічний. У сприятливий для вагітності день циклу, який встановлюється заздалегідь за даними УЗІ, РТ, характеру слизу шийки матки, у матку жінки вводять оброблену сперму. Деколи спробу доводиться повторювати до 2-3 разів протягом циклу. Дієвість внутрішньоматкової інсемінації достатньо велика. При заплідненні спермою чоловіка можливість завагітніти 20-40 %, спермою донора - 50-80%
.
Методи ГИФТ і ЗІФТ

Ще одним методом штучного запліднення є ГИФТ. У цьому випадку проводять перенесення яйцеклітин разом із сперматозоїдами безпосередньо в маткові труби.
Принцип цього методу запліднення достатньо простий. Жіночу яйцеклітину змішують із спермою чоловіка і вводять в маткові труби. Запорукою успіху в цій процедурі є своєчасність проведення, прохідність і повноцінність маткових труб. Крім цього удаються ще і до перенесення ембріона (зиготи) в маткову трубу. Цей метод запліднення називається ЗІФТ. Фахівці вважають, що настання вагітності при ЗІФТі на порядок вищий, ніж при проведенні запліднення іншим способом.
ГИФТ і ЗІФТ виконують або під час лапароскопії, або під ультразвуковим контролем. У першому випадку гамети і зиготи вводять в трубу з боку черевної порожнини, в другому ж - через шийку матки.
Лікарі відзначають, що ці види штучного запліднення достатньо ефективні. Позитивний результат наступає в 30% випадків.

ЕКО (IVF) - екстракорпоральне запліднення

ЕКО - це штучне запліднення поза організмом, тобто в лабораторних умовах. При використанні цього методу в пробірці здійснюється запліднення яйцеклітини жінки спермою чоловіка. Далі фахівці проводять лабораторне спостереження за розвитком ембріона на ранніх етапах розвитку. Потім здійснюється перенесення отриманих ембріонів в порожнину матки. Вартість екстракорпорального запліднення в клініках столиці складає близько $2700. Саме штучне запліднення - достатньо молодий і все ще незвичний для людства спосіб настання вагітності. Поки існує не так багато клінік, які практикують штучне запліднення і можуть допомогти сім'ям, які хочуть завести дитину.

Підготувала Євгенія Губіна


Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
 
Форум » В ОЧІКУВАННІ ДИВА » Планування і діагностика вагітності » Штучне запліднення
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


"НАШІ ДІТКИ" © 2024