Різдвяні вірші
|
|
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:47 | Повідомлення # 1 |
Мама трьох принцес
Статус: Offline
|
Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:47 | Повідомлення # 2 |
Мама трьох принцес
| Наварив куті, узвару, До хрещеного піду, Там колядку заспіваю, Щастя-долі побажаю, Щоб було все до ладу. І усі були б здорові, І всього було б доволі, Завжди будьте ви багаті, Хай пісні лунають в хаті. А за цю мою колядку, Прошу, дайте шоколадку! *** Здоров’я бажаємо ми господині, Хай затишок буде у вашій родині, Господар хай буде багатим, щасливим, А син нехай буде розумним, кмітливим. Хай донечка буде як зіронька ясна, Життя нехай буде солодке й прекрасне! *** Вас с Різдвом вітаємо, Вам добра бажаємо. Хай у домі буде тепло, Хай дзвінкий лунає сміх, Засіки хай будуть повні, Щоб нагодувати всіх. Вас з Різдвом вітаємо, Щастя вам бажаємо! *** Минають сторіччя, минають роки, Крокують по світу колядники. Виходять із дому у Вечір Святий, Заливчастий дзвоник лунає, В цю ніч народився спаситель Христос І кожен про свято це знає. «А що це за свято? » - людину спитай Щасливу або безталанну. Вона відповість, що це свято несе Нам віру в добро нездоланне.
Якщо я онлайні, то це ще .... не говорить про те, що я тут ..... може це просто моє ..... АЛІБІ.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 3 |
Мама трьох принцес
| Різдво Христове Н. Куфко Різдво Христове – свято в домі, Чудові страви на столі, Зібрались друзі і знайомі В сімейному колі у теплі. Ялиночка, красуня пишна, Гойдає на своїх гілках Казкові іграшки розкішні: Там півник, рибка, заєць, птах. Неначе дощик, нитки в’ються, У світлі виграють сріблом… А в кульках весело сміються Усі, хто з нами за столом. Хай хмара віє снігом рясно, Зима в гілках плете шитво… Нам в домі затишно й прекрасно, - Ми всі святкуємо Різдво!
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 4 |
Мама трьох принцес
| Коляда Г. Чубач Колядуйте! Колядуйте! У сопілку дужче дуйте! І на свій Різдвяний спів Не жалійте голосів! Нехай Ангели почують, Українці як святкують. Хай почує в небі Бог, Як ви любите Його! Щоб дотриматись порядку, Милі хлопчики й дівчатка Починають знов з початку Вчора вивчену колядку: Коляд, коляд, колядниця! Гарна з медом паляниця! А без меду не така! Дайте, дядьку, п’ятака! Шепче білочка руда: Гарна ваша коляда! Віє вітер десь із лугу: Починайте пісню другу! Діти весело святкують – колядують, колядують із натхненням і любов’ю. Дай же, Боже, їм здоров’я!
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 5 |
Мама трьох принцес
| има. Різдво І. Франко Ми ялинку прикрашали, З кухні пахли пироги. Свічечки на гілки стали Аж до зіроньки з фольги! Сніг пушинками кружляє, Біле міряє шитво. Раз на рік таке буває: Свято! Сніг! Зима! Різдво.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 6 |
Мама трьох принцес
| Дідух В. Слапчук Сніг всміхається – Різдво. Я радію й тато. Несемо ми з ним удвох Дідуха до хати. Наш дідух – із жита сніп. Зв’язаний з обжинків. Є він в хаті – буде хліб, Будуть добрі вчинки.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 7 |
Мама трьох принцес
| Коляда К. Перелісна На Свят-Вечір раз юрбою Ми ходили з колядою. А була така пороша. Що аж плакав міхоноша, Бо у торбу з пиріжками Набивався сніг грудками. Довелося торбу зняти Й під полою прив’язати. Та як бігли на льоду, Розгубив він коляду. Пиріжки ми розшукали, Хоч із снігом, позбирали, А горішки погубились – Вранці білки поживились. Ну, та це вже не біда, Не пропала ж коляда!
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 8 |
Мама трьох принцес
| Святвечір М. Хоросницька Діти з-за порога, Діти з-за одвірка Дивляться на небо, Чи не сходить зірка. Блисне перша зірка Сяйвом променистим, - Мати всіх запросить До вечері сісти. Виглянь, виглянь, зірко, Ми тебе чекаєм Вечеряти з нами За старим звичаєм.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:48 | Повідомлення # 9 |
Мама трьох принцес
| З Різдвом Христовим! Й. Стуцюк Хай за вікном хуртеча злиться, А нам співати і радіти. Горить ялинка у світлиці - З Різдвом Христовим, любі діти! Дніпро обняв дзвінкі Карпати, А в хаті вже кутя і сіно. Дозвольте заколядувати: - З Різдвом Христовим, Україно!
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:49 | Повідомлення # 10 |
Мама трьох принцес
| Кутя М. Хоросницька Може, тому, Що з медом, з маком… Може, тому, Що на порі, В народі всім кутя до смаку, Найбільше, Звісно, - дітворі! Борщі ми сьорбаєм Частенько, Нерідко кашу І куліш… Кутю смачну І солоденьку Їмо два рази в році лиш!.. На вечір, Що святим зоветься, Й на щедрий вечір, - Ось і все! Хоч як опісля Заманеться – Матуся більш Не принесе! Такий звича1 – Поважна справа. Додати хочеться лишень: Кутя – Це надзвичайна страва Кутю ми їли б кожне день!
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:49 | Повідомлення # 11 |
Мама трьох принцес
| Колядка У Вифлеємі - В стайні на сіні - Христос родився Всім на спасіння! Люди, радійте, Христа вітайте, Божому сину Славу віддайте! Слава на небі Богу Святому, На землі спокій Роду людському!
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:49 | Повідомлення # 12 |
Мама трьох принцес
| Коляд, коляд, колядниця, Добра з медом паляниця, А без меду не така, Дайте, дядьку, п’ятака! Як не дасте п’ятака, Візьму вола за рога Та виведу на моріг, Та викручу правий ріг. Буду рогом трубити, А воликом робити.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:49 | Повідомлення # 13 |
Мама трьох принцес
| Бігла теличка Та й з березничка Та й стала. Я тобі, дядьку, заколядую, Дай сала. Бігла теличка Та й з березничка Та в дядьків двір. Я тобі, дядьку заколядую, Тільки дай пиріг. Як не даси пирога, Візьму вола за рога, Та виведу на моріг, Та викручу правий ріг.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:52 | Повідомлення # 14 |
Мама трьох принцес
| Про Різдво Христово Про Різдво Христово Ангел сповіщав, Радісну та нову Пісню заспівав. Всі люди радійте, Тиху радість сійте В день Різдва святий. Я лечу від Бога Радість дати вам, У вертепі в полі Спас родився нам. Швидко поспішайте, Хлоп’ятко вітайте На землі спокій. Пастухи вітати Скорше всіх прийшли, В яслах, а не в хаті, Господа знайшли. Стояли, співали, Христа прославляли За любов святу. Мудреці теж знали, Де ясна зоря. Прийшли й привітали Бога та Царя. Богові співали, Дар Цареві склали, Тішились Христу. Ірод, злом сповнений, Про Ісуса взнав, Хлоп’ятко забити Вояків послав. Ті дітей побили, Мечі потупили, А Христос все жив. Люди в світі жили У гріхах своїх. З ними до могили Переходив гріх. На Різдво Христово Дай життя чудове І щасливих днів.
|
|
| |
Татіка | Дата: Ср, 06-Січ-2010, 18:53 | Повідомлення # 15 |
Мама трьох принцес
| *** Хай родиться в полі Жито й пшениця, Хай хліб-сіль будуть У Вашій світлиці. Щоб Ви в своїм домі Всі були здорові, І щоби було у Вас Усього доволі! Хай сипляться гроші Вам дощем із неба, Й Господь посилає Усе, що Вам треба! Хай щастя стукає у двері, Хай заходять до оселі Радість, злагода та спокій І любов на довгі роки! ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!!! *** Віншую Вам нині усі добрі люди Нехай Божа поміч завжди з Вами буде. Нехай тої днини, кожної години, Бог благословить, біда хай загине. Худібка здорова нехай ся плекає, А град, вогонь, хмара нехай Вас минає, То Вам зичу-вінчую - Христос ся рождає! *** Хай в році новім, При святому Різдві, Всі мрії сповняться - Давні й нові! Як тим пастухам, Хай Вам ангел щоднини Приносить до дому Приємні новини! ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!!!
|
|
| |